Průmyslová výroba v březnu podle údajů Českého statistického úřadu výrazně zpomalila meziroční růst na 0,1 procenta z únorových 1,5 procenta.

Průmyslová produkce v 1. čtvrtletí 2019 po vyloučení sezónních vlivů v porovnání se 4. čtvrtletím 2018 byla reálně nižší o 1,2 %.  Navíc v  březnu 2019 byla reálně meziměsíčně nižší o 0,1 %.

Zajímavá jsou tato čísla

Průměrný evidenční počet zaměstnanců v průmyslu se v březnu 2019 meziročně snížil o 0,2 %. Průměrná hrubá měsíční nominální mzda těchto zaměstnanců v březnu 2019 meziročně vzrostla o 5,2 %.

Ukazatele týkající se zaměstnanosti v průmyslu se vztahují k celé populaci podniků s převažující průmyslovou činností. Ukazatel evidenčního počtu zaměstnanců nezahrnuje osoby pracující na dohody o provedení práce a o pracovní činnosti, pracující majitele podniků a spolupracující členy domácnosti, kteří nejsou v zaměstnaneckém poměru. Do údaje o evidenčním počtu zaměstnanců v průmyslu nejsou rovněž zahrnuti zaměstnanci agentur, kteří jsou v zaměstnaneckém poměru v odvětví služeb.

 

Přeloženo do češtiny: nadále pokračuje vysávání zaměstnanců z produktivní do neproduktivní sféry. Přes sliby Babiše Maláčová odčerpává   lidi do nezisku a Plaga navyšuje asistentky asistentek v inkluzivním školství. A na jejich místo proudí desetitisíce Ukrajinců, Bulharů, Slováků, stále více je ve městech občanů tmavé pleti a dalších neidentifikovatelných národností.