“Pro boha jen to ne! Nebo chceme zase divočinu privatizace devadesátých let?” reagovala europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná. Podobně reaguje pobočka KSČM dnes pod názvem ODS,  podobně reaguje ČSSD a...

 

I Miloš Zeman tvrdil, že se vše vytunelovalo díky Klausovi a přisvojil si tento termín: pravda však je taková, že se spojení "vytunelovaná banka" objevilo v seriálu Jack a Tlusťoch o dva roky dříve. (To jenom jako perlička) 

“Oba, otec i syn jsou v české politice potřební jako pazdeří v p...... peřině,” sdělil redakci čestný šéf TOP 09, poslanec a exministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

 

Položme fakta na stůl

 

Václav Klaus v roce 1989

V roce 1991 Václav Klaus inicioval založení Občanské demokratické strany. V letech 1992–1997 byl předsedou vlády. Bylo to období prý strašného úpadku, kdy zem se prý málem zhroutila. (Tvrdil Zeman, aby vyhrál volby)

 

A v roce 2005 Bohuslav Sobotka dramaticky

Přechod od socialismu k tržní ekonomice stál Českou republiku 600 miliard korun. To je částka, kterou stát vyplatil v letech 1990 až 2004 na záchranu bank a podniků nebo jimi pomohl obcím a krajům. Uvedl to ministr financí Bohuslav Sobotka.

 

To se popřít nedá, avšak nikdo na světě neměl zkušenosti s transformací socialismu na trh a jediné tedy zbývá v porovnání, jaké náklady měla podobná zem ze socialistického bloku - východní Německo, které ze západu dostalo vše včetně zákonů.

 

Mají kancléřku, ale jinak nic, napsal v roce 2009 LUBOŠ PALATA

„Proces německé jednoty stále není ukončen,“ říká kancléřka a šéfka Křesťansko-demokratické unie Angela Merkelová, jedna z mála východních Němců, kteří se výrazně prosadili v celoněmeckém měřítku. Neukončení „procesu německé jednoty“ také znamená, že ze západní části Německa tečou v rámci „příspěvku solidarity“ dál desítky a desítky miliard ročně – v současnosti 75 miliard eur ročně (Pozor, ročně asi 1,8 bilionu korun). Celkem už západní část Německa do té východní investovala 1,2 bilionu eur.

 

A v roce 2014 vydala ČTK zprávu

Sjednocení Německa dosud stálo dva biliony eur (neuvěřitelných 54,9 bilionu Kč), většina z těchto nákladů mířila do sociální oblasti. Uvádí to analýza odborníka na bývalou Německou demokratickou republiku berlínské Svobodné univerzity Klause Schrödera, jejíž závěry zveřejnil deník Die Welt.

 

 Takže když Klaus dělal transformaci, celkové náklady vyšly na 600 miliard, což bylo katatrofální.

Měl si vzít příklad z božského Německa, kde ročně, nikoliv celkem stála transformace 1,8 bilionu korun. Opakuji, ročně!

A celkem 54,9 bilionu korun!

 

 

A jak ta hrůzostrašná transformace a zadlužení vypadá v grafu? Vážně Klaus zadlužil zem?

V roce 1993 vnikla samostatná Česká republika

 

V absolutních číslech ta údajná katastrofa Klause vypadá takto

Zajímá někoho pravda? Zajímá mainstream a Českou televizi pravda?

 

Přitom Klaus musel hned zpočátku vydávat peníze na ovzduší, na čističky, na kaly (to není dokončeno dodnes), a to byly výdaje, které Zeman zrušil po nástupu do funkce!

ČEZ v průběhu let 1992 - 98 odsířil 5 930 MW výkonu v uhelných elektrárnách a dalších přibližně 500 MW vybavil moderními fluidními kotli. Emise oxidu siřičitého i popílku se díky technickým opatřením snížily nejméně o 90 % a emise oxidů dusíku o 50 %. Ve stejném období ČEZ také postupně odstavil celkem 2020 MW výkonu v nejstarších uhelných elektrárnách a jako náhradu tohoto výkonu dostavěl Jadernou elektrárnu Temelín, jejíž rozestavěnou stavbu zdědil po rozdělení státního podniku Českých energetických závodů.

 

Jeden z příkladů, které platila Klausova vláda a ti "experti" mlčí!

Ekologizační program uhelných elektráren ČEZ v 90. letech 20. století

111 mld.

ukončeno 1998

Zemanem

 

Petr HARTMAN, moderátor -------------------- Souhlasí Petr Dufek, že transformace se těžko dá opsat od nějakých modelů, že to bylo opravdu tak unikátní? 

Petr DUFEK, ekonom, ČSOB -------------------- Určitě je to pravda, já k tomu nemůžu nic dodat, protože takovou transformaci, nebo takové změny, jaké proběhly v České republice, se předtím v podstatě nikde neodehrály, jak už říkal pan Ježek. V podstatě určitá inspirace mohla pramenit třeba z východního Německa, ovšem když se podíváme na tu poslední historii německé ekonomiky, těch posledních deset patnáct let, tak rozhodně nelze mluvit o nějakém velkém úspěchu, byť to východní Německo mělo hodně bohatého bratra, který do něj nalíval biliony marek a posléze eur a přitom to tam příliš zas tak vidět není. Takže opravdu model, jak udělat transformaci, si myslím neexistuje. Ten v podstatě vznikal až v devadesátých letech ve východním bloku. 

 

 Jednoznačně, jednoznačně byla naše transformace nejexcelentnější a to i přes pozdější vstup do Evropské unie, kdy jim sypeme a sypeme peníze na úkor našich dálnic a důchodů. Prostě jsme pro ně slepice, snášející zlatá vejce i přesto, že sem hlupáci přitáhli sklady, Ukrajince, Bulhary a neštovice.

 

Zde je důkaz včetně vnitropodnikového účetnictví, co nám odklánějí jako výpalné a na východ Německa to (nejenom) posílají.

A my platíme a platíme. Z čeho, když jsme spálená zem vytunelovaná?

 

Je čas podívat se pravdě do očí, je čas předkládat fakta a byť při transformaci se dost rozkradlo, fascinující je porovnání: za transformaci jsme zaplatili 600 miliard korun. Německo do DDR 54,9 bilionu korun a stále to nezvládají, ale od nás ročně odchází kolem 600 miliard ročně jako výpalné na západ. Stačí, abychom jeden rok nic naplatili západu a ta údajná strašná Klausova reforma je zpět zaplacená. A dnes už ani nikdo nepíše sta miliard ročně, co Klausovy vlády dávaly na ekologii. Jakoby to nebylo.

Pouze idiot řve a řve a toto neporovná! Kde bychom brali 600 miliard ročně pro státy EU, když jsme na huntě? Á propos: oni nám posílají z Bruselu 50 miliard ročně (my ven 600 miliard) a všude je napsáno: za dotace EU. Vážně jsme normální?