Vytisknout

100% žáků na vysoké školy včetně těch z pomocných tříd. Taková perspektiva čeká budoucnost našich dětí a vnoučat. Tím předeběhneme celý svět, pokud se nedostaneme k závratnému číslu, že dokážeme i 110% našich dětí...

 

 

Problém je, že se nedá dohledat, zda toto vymýšlejí geniální rector magnificus, či homo politicus, i když se dá přiklonit spíše k homo habilis, předchůdce homo erectus.

Vážně tyto teorie řeší vzdělaní lidé, nebo pouze chamtiví lidé? Není základem škol vzdělání a nikoliv uklizení neschopných na jakési pavědy a tahání peněz z rozpočtu?

 

Když nezvládne mládež studovat, může si dát náhradní program a Vysoká škola hajzlbábová je na světě, propaguje rektor Mikuláš Bek.

 

Samozřejmě výše popsané studium na hajzlbábu je nadsázka. (pro méně chápající) Ale nadsázka k faktům, jak vyřešit, aby ti, co se přihlásí na VŠ, studium dokončili. Rázem je gender vyřešen a ze studií výjde 50% dívek matematiček, které umí dokonce malou násobilku a povinná matematika je nezničí. A chlapci, co jsou "blbí jak poleno" se prostě stanou politickými geografy či podobnými experty. A že jich je!

 Související obrázek

Nová struktura umožní podle systému až tři různé varianty, jak školu vystudovat. Kromě jednooborového studia či studia se specializací bude největší novinkou program, ve kterém studenti budou moct kombinovat hlavní a vedlejší obor.

„V praxi jde o novou podobu dvouoborového studia, která se liší od současného stavu v tom, že si student bude moct vedlejší obor zvolit až po absolvování prvního ročníku,“ řekl rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek.

To podle něj přispěje k zvýšení úspěšnosti studentů. Až 40 % jich totiž v dnešní době studium na univerzitě nedokončí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/masarykova-univerzita-studijni-obor-zmena-fkn-/domaci.aspx?c=A170908_143729_domaci_nub#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main

 

Proto je třeba napnout všechny síly, aby vystudovalo oněch 100% žáků, kteří sice budou blbí, ale budou mít razítko Masarykovy univerzity.

Průmysl 4.0

„Pro polovinu absolventů by mohlo být přínosné, když budou mít vedlejší obory z informatiky. To je přece odpověď na průmysl 4.0,“ uvedl Bek. V současné době se o přesnější podobě programů jedná. „Jednooborové studium budou ale fakulty nejčastěji využívat i po roce 2019,“ dodal Bek.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/masarykova-univerzita-studijni-obor-zmena-fkn-/domaci.aspx?c=A170908_143729_domaci_nub#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main

Pokud totiž dokončíte informatiku, můžete dělat kvalitně na přepážce na poště, v podatelnách a můžete se honosit titulem a razítkovat bumážky. K tomu přece tyto excelentně placené školy jsou.

 

Tím samozřejmě nikdo nepodceňuje informatiku, ale systém vzdělání, že když je někdo "blbý" na studie, šoupne se kamkoliv, jenom aby univerzita dostávala dotace ze státního rozpočtu. A to je zločin. 100% občanů skutečně nemá mít diplom z VŠ. Někdo přece pracovat musí!