Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek utrpěl při páteční dopravní nehodě lehčí zranění. „Děkuji lékařům za to, jak mi pěkně sešili hlavu,” uvedl v sobotu Zaorálek na twitteru.

 

Zaorálek havaroval cestou z vinobraní. Ministra se zraněním hlavy transportoval vrtulník

Informaci serveru Lidovky.cz už večer potvrdilo policejní prezidium. Později ministerstvo zahraničí uvedlo, že volební lídr ČSSD utrpěl lehké zranění hlavy, jeho zdravotní stav už je ale dobrý, a tak byl propuštěn do domácí péče.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/na-znojemsku-havarovala-chranena-osoba-zrejme-slo-o-zaoralka-p5k-/zpravy-domov.aspx?c=A170915_215401_ln_domov_ELE

 

A proto musela zasahovat helikoptéra!

 

Asi je to u Zaorálka  ČSSD zvykem - připomeňme si

Skoro se zdá, že mezi Prahou a Ostravou existuje nově zřízená - a veřejnosti dosud neznámá - soukromá letecká linka. Létá na ní armádní vrtulník MI 8 a jediným pasažérem je sám předseda Sněmovny Lubomír Zaorálek z ČSSD.
Šéf Sněmovny se přiřadil k poslanců, jejichž požitky budí pochybnosti.

Šéf Sněmovny se přiřadil k poslanců, jejichž požitky budí pochybnosti. | foto: Nguyen Phuong Thao, MF DNES

Podle informací MF DNES ruský vrtulník létá už dlouho po téměř neměnné trase.

Jeho pilot vystartuje ze své domovské základny v pražských Kbelích, za necelou hodinu a půl přistane v Ostravě a za stejnou dobu je zpátky v hlavním městě, v místě zvaném Vypich.

Tady, kousek od nemocnice Motol, je totiž přistávací plocha. A také prostor pro "výsadek" třetího nejvyššího ústavního činitele v zemi.

Zaorálek neodpovídá
Když se MF DNES snažila minulý týden od předsedy Zaorálka zjistit, zda vrtulníkem létá, jak často a kam, vzkázal po svém tiskovém tajemníkovi Liboru Vackovi, že je velmi zaneprázdněný.

"Pan předseda  mě požádal, abych vám jeho jménem odpověděl, že přepravu vrtulníkem využívá průměrně dvakrát do měsíce, a to výhradně v situacích, kdy jeho pracovní povinnosti vyžadují spolehlivou přepravu v relativně krátkém čase na větší vzdálenost," řekl tajemník.

Jeden let za 200 tisíc
Šéf Sněmovny se tak přiřadil k řadě poslanců a senátorů, jejichž požitky budí pochybnosti.

Zaorálek může totiž kromě vrtulníku využívat například limuzínu s řidičem, služební auto, které má pro svou potřebu, nebo může zdarma létat domů dopravním linkovým letadlem.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/sef-poslancu-zaoralek-leta-do-prace-vrtulnikem-flz-/domaci.aspx?c=A051010_210701_domaci_pat