Že je u nás přenáměstkováno si cvrlikají ptáci na střeše. Hlavně ČSSD všude uklízela lidi. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) vytvořil dvě nové náměstkyně. Majetkové a mezinárodní věci dostala  Lenka Taie Kolaříková, náměstkyní pro strategie je Lenka Ptáčková Melicharová. Uvedl to tenkrát internetový Zdravotnický deník s odvoláním na Němečka. 

Podle ministra Němečka však šlo záhadně o transformaci struktury, nikoliv zvyšování počtu pracovníků. Komu se tak zdálo, tak to byl hrubý omyl. Byla to prý podobnost čistě náhodná. Žádal to prý Sobotka, tak je to transformace.

I přišel Kulich z ČSSD ministr Ludvík a její místo na konci prosince zrušil. (Pozor, to je výjimečně pochvala) Podle něj byl její post náměstkyně zbytečný. Počet náměstků snížil z osmi na šest. Zákon podle něj takový postup umožňuje. A ejhle, co se nestalo. Soudružka žena Kolaříková chce své místo zpět, neb gender je gender a nějaký Kulich jí přece nebude říkat, že je v práci k ničemu. A obrátila se na superúředníka Josefa Postráneckého, ale neuspěla. Podle něj odvolání proběhlo podle pravidel a vyrazil s ní dveře.

To už milou Lenku Taie dožralo: to by tak hrálo, aby dělala za mizerných 54 000, když jako žena má právo na 108 000 Kč + prémie a gender je víc, než práce. A obrátila se s tím na soud. (Za 4 měsíce dostala 461 080 Kč.)

Ne, to vážně není vtipná povídka: Za svou práci na ministerstvu zdravotnictví dostává Lenka Taie Kolaříková podle televize o polovinu nižší plat, než když byla náměstkyní ministra. Ani to se jí ale nelíbí a podala kvůli tomu další stížnost. „Měsíčně přicházím o 54 tisíc korun bez odměn,“ vyčíslila. Pokud neuspěje, podá další žalobu. A třeba až do Bruselu půjde. Nebo do Cařihradu?

 

Normálně by se tomu člověk zasmál. Bohužel to však jsou naše peníze, o které nás okrádají a Bóža Sobotka s ministryní Marksovou tvrdí, že jedině ženský element rozjasní naše tváře. Bohužel vždy zapomene dodat, že jenom do té doby, dokud ten ženský element nesahá do naší kapsy a nebere naše peníze...

 

14.prosince 2016 v 12:23, příspěvek archivován: 14.prosince 2016 v 12:49

1/2 Chci poděkovat za odvedenou práci náměstkyním ministra zdravotnictví Lence Kolaříkové a Lence Ptáčkové.

Lenka Taie Kolaříková podle webu vedla brněnskou pobočku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a premiér Bohuslav Sobotka ji prosazoval na ředitelský post celého tohoto úřadu.  Kolaříková se nakonec stala osmou ředitelkou kabinetu ministra Němečka.

 

P.S. Třeba soud v genderovém složení rozhodně jinak a žena Taie tomu věří. Nedejbože, aby to nakonec nebyl i genderový rasismus. (Ale poctivě je třeba dodat, že za 108 000 + prémie asi něco dělala, ale když se bez ní obejdou, tak není co řešit - selským rozumem)