Rozzuření posluchači skupiny Ortel na rasistické provokace Patrika Bangy, kdy se tento pseudozpěvák choval na vyhlašování cen jako v kravíně dostali další výprask: soud potrestal už druhého člověka, který na Facebooku útočil na zpěváka Radoslava Bangu.

 

Zajímavé na tom je, že paní soudkyně naprosto zaujatě řešila důsledek, ale příčinu provokace naprosto pominula. (tak to alespoň vyznívá z veřejných médií, které se rozsudku účastnily). Přitom bylo evidentní, že Banga Gipsy je na to připraven, vědomě toto provedl a věděl, že lidé se slabšími nervy tuto rasistickou provokaci ke skupině Ortel , kterou kvůli vlastenectví mnozí obdivují neunesou. A tím hodila otevřenou rukavici do cítění většinového národa!

 

Pozor, toto není kritika rozsudku!

Údajně na internetu Rozsíval vyhrožoval vraždou a to skutečně trestatelné je. Rozsíval, který údajně vkládal příspěvky plné nenávisti, rasového podněcování a vulgarismů toto umístil na profil zpěváka 5. prosince 2016. Zpěvákovi vyhrožoval smrtí, "plynovou sprchou" či uranovými doly. A to by se skutečně trestal mělo. Ale!

 

Je tento rozsudek precedentem pro všechny?

Každému z nás se mnohokrát stalo totiž totéž. Dokonce i těm nejslušnějším, kdy je provokatéři přivedou lidově řečeno do varu. Jednou jakoby nenávidí Moravák Pražáka, příště Dolňák Horňáka, o prominentech jako je Novotný, Ziegler či Tomáš Peszynski ani nemluvě a kdyby paní soudkyně probrala vše, asi by se justice nezastavila. Není to však tím, že naše justice odmítá trestat provokace a někteří jedinci toho náramně využívají? Že lidem, co nechtějí válku s Ruskem, je nadáváno do dobytků, do prasat, Putinovách zrůd a dalších nadávek, doprovázených výhrůžkami co se přihodí, až se potkají? Jak je možné, že pak jenom jedna část dostává tresty, zatímco druhá se provokativně směje, hvízdá, a provokace šroubuje do největších obrátek, co až druhá strana unese, neb vědí, že jsou nepotrestatelní?

 

Pokud se nesjednotí právo soudkyň a ty nebudou měřit všem stejně, bude stále naše justice ve stavu, jakém je. Nespravedlnost vytváří stále silnější výroky, násilí se stupňuje a "experti" lomí rukama, kdo že za to může.

 

A zde je jeden z příklad: za provokaci Bangy se nic nestane, tak se může smát, až bude pukat. Ví, že ať bude v písních jakkoliv sprostý, ať udělá cokoliv, potrestán bude pouze ten, co na to zareaguje. Pravda, někdy neadekvátně, ale známe každý z nás své hranice, když k provokaci dojde? Co když se to stane budoucím dětem paní soudkyně?

 

Mimochodem, paní soudkyně měla doplnit, že vše kolem Ortelu byla lež.

Že urážka znaků našich bojovníků za osvobození, které má Ortel ve znaku, Banga sprostě urážel? On na to má právo!

Urážka, že je to znak SS nevadí?

Že se choval jak v kravíně a ještě urážel tleskající? Banga na to má právo!

 

Je to smutné: v roce 1989 jsme v naději svobody, demokracie a spravedlnosti cinkali klíči a kam jsme došli v roce 2018. A to přesto, že odpověď na provokace Bangy byla za hranou! Pokud je Ortel nacistická skupina, nechť ať soud zastaví jejich činnost. Pokud je v jejich textech jenom národovectví, za tuto urážku má být Banga potrestán. A dokonce urazil rasisticky majoritu. A všichni v sále, co slušně tleskali, jsou prý náckové. Protože tleskají náckům. To vážně paní soudkyni nevadí?

 

Odkaz na důkazy

Propagování nacismu tleskal celý sál, říká Banga, který vypískal Ortela ...

Banga vysvětlil, proč vypískal Ortela: Měli na sobě znak SS! Lidi - Blesk

Tleskali jste nacistům, zlobí se Banga z Gipsy.cz. Vypískal Ortela a ...

Tleskali jste nacistům, obvinil Gipsy kolegy na Slavíku - Echo24.cz

 

 

A opakuji: není to protest proti rozsudku, ale zákon má být padni, komu padni a provokace by měla být na roveň rozzuření provokovaného!

 

 

 

A ještě jedna zajímavost

HODNOCENÍ SOUDCŮ

 
Komentář číslo: 4415                Spisová značka: op99-2008    

Průměr Hodnocení: 2.71
Komentář: Je to prominentní člověk,jehož cestičku jí vyšlapali rodiče.Má blízké na kriminální policii.Se státním zástupcem Ivo Černíkem už měla v minulosti několik excesu,jež dodnes nejsou vyřešeny.Všichni by se měli zamyslet nad tím,co tento soudce za 5 let pusobení na Prostějovském soudu vlastně udělal.YouTube.com Další oběť čarodejnických procesu
Pošlete email ke komentáři
Datum: 27.10.2013 07:20:24
 
Komentář číslo: 2360                Spisová značka:    

Průměr Hodnocení: 2.17
Komentář: výroky paní soudkyně nejsou objektivní. je zakomplexovaná
Pošlete email ke komentáři
Datum: 27.01.2012 06:09:49
 
Komentář číslo: 2359                Spisová značka:    

Průměr Hodnocení: 1
Komentář: Vzpomínáme s úctou na Antonína Wernera. Ten na rozdíl od této paní soudil. Ona jen odsuzuje a to všechny. Ona snad nepobírá příspěvky na ošacení? Tak to by ji měly rychle přidat na platu! Tahle dáma nemá úroveň ani myšlení ani reprezentativního vystupování hodného této funkce. Diskriminuje a pohrdá právními předpisy, je zlá, arogantní, útočná a podjatá.Zákony ji nezajímají, zneužívá svého postavení!!!
Pošlete email ke komentáři
Datum: 27.01.2012 06:02:19
 
Komentář číslo: 2346                Spisová značka:    


Průměr Hodnocení: 2.21
Komentář: Paní Ivona Otrubová, je velmi zaujatý člověk. Mám právo se domnívat, že se jedná o velmi frustrovaného člověka. Vím hodně věcí, jak tato paní řeší soudní procesy, a myslím si, že by měl někdo opravdu zakročit. A nebude to asi jen ona, kdo je v pozici moci nad lidským osudem a vyžívá se v neštěstí. Připadá mi velmi zakomplexovaná a její vnitřní agrese je zřejmě spjata se stresem. Navrhuji pro tyto lidi nařídit povinně IQ a psychologické testy.
Pošlete email ke komentáři
Datum: 25.01.2012 05:43:23

 

Nelze zjistit, jak je toto hodnocení paní soudkyně Otrubové relevantní. Ale vzhledem k tomu, že se nevztahuje k tomuto případu, o něčem vypovídá. O čem, to by měla zjistit sama justice, my na to prý nemáme jako občané právo. Právo justice je totiž nad zákon.