Vytisknout

Je čas, abychom si ujasnili, co pan Drahoš skutečně říkal, než dojde k k vzájemné konfrontaci se současným prezidentem Zemanem. Můžeme se podívat do rozhovorů ze dne 10. října 2017. A pak bude každému jasné, proč je pro nás nevolitelný, byť jako člověk může být v jádru dobrý. Může, nikdo ho však skoro nezná.

 

„Byl bych pro, aby příští vláda zahájila seriozní debatu o euru a měla směřovat celou tu věc k přijetí eura,“ prohlásil Drahoš.  Pokud by se Evropa změnila ve „vícerychlostní“, měli bychom se podle něj snažit být v rychleji se integrujícím se evropském jádru. „Chceme-li se rozhodovat o budoucnosti Evropy, měli bychom u toho stolu sedět,“ řekl.
„Přijmout tady nějakých 2 600 z bezpečnostního hlediska prověřených uprchlíků nebo migrantů by neměl být žádný problém. Samozřejmě po zkušenosti z minula si kladu otázku, kolik by jich tady vlastně zůstalo,“ řekl Drahoš.
Jako prezident by bývalý šéf Akademie věd nevyhlásil referendum o tom, zda má Česko zůstat v Evropské unii, i kdyby to vláda chtěla.

 

A pak máme zajímavá vyjádření, která se mohou také dohledat: pan Drahoš souhlasil s referendem pro vstup do Evropské unie, ale pokud by se hlasovalo opačně, občan České republiky je nesvéprávný. Bude li se dávat hlas panu Drahošovi, je občan svéprávný. Bude li občan dávat hlas panu Zemanovi, je nesvéprávný a dokonce lehce dementní, jak oznámili podporovatelé pana Drahoše. 

 

Takže občan České republiky je svéprávný, pouze pokud hlasuje jednotně dle směrnic Drahoše a EU. I to o mnohém vypovídá!

 

 

Takže, pokud někdo začne urážet pana Drahoše s nějakými podpásovkami, je to škoda. Zbytečné. Je to kontraproduktivní. Pokud si však ty podpásovky pan Drahoš neobjednal sám, aby se proti nim mohl účelově hájit. Autentická vyjádření lze dohledat v odkazech a není co řešit. A právě pro evidentní zájem pana Drahoše z nějakých neznámých důvodů oslabit Českou republiku, nemůže být naším prezidentem. Prezidentem slušných lidí.

A urážky, že jsme debilové, přestárlí a nevzdělaní nechme dnešní prapodivné pseudopravici Kalouskovo-Fialovsko-Bělobrádskovskému bloku, který není ani pravicový, ani demokratický. Pouze sprostí a urážející občany České republiky!

 

A zde namátkou autentické odkazy

Drahoš podpořil přijetí eura. Má 110 tisíc podpisů, pomáhá mu i Drábová

Drahoš by nejmenoval vládu závislou na KSČM. 2600 migrantů není problém, řekl