Vytisknout

Jaká důvěra může být k ombudsmance, která je sama podezřelá z extremismu, že manipulovala se soudními rozhodnutími ve prospěch jedné strany - muslimskou provokací? Dnes ji předseda sněmovny Radek Vondráček zbavil mlčenlivosti, aby mohla na policii vypovídat!

 

Ombudsmanka Anna Šabatová má závažný problém. Advokát Radek Suchý na ni podal trestní oznámení kvůli tomu, že rozpoutala provokaci s hidžábem. Veřejná ochránkyně práv se bojí, aby nakonec nebyla sama odsouzena. Advokát Radek Suchý je přesvědčený, že Šabatová zneužila pravomoc úřední osoby, když pomohla rozpoutat soudní řízení proti Střední zdravotnické škole Ruská v Praze. Dívka ze Somálska totiž žalovala školu, že jí zde zakázali nosit hidžáb.

Podle ředitelky ale nešlo o zákaz hidžábu, ale o to, že dívka nedoložila dokumenty nutné k přijetí na školu. Škola ji nemohla diskriminovat jako studentku, protože dívka se kvůli chybějícím dokumentům nikdy studentkou střední školy nestala.

Šabatové to ale bylo jedno a jádro sporu ignorovala. Podle Radka Suchého naopak Šabatová chtěla spor přenést do xenofobní roviny a pomocí hidžábů se snažila hrát na náboženskou strunu.

 

Muslimské šátky do českých škol patří. Takto volně by šel interpretovat interní postoj veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové. Ta v tichosti v době letních prázdnin analyzovala výbušnou kauzu ze Střední zdravotnické školy v Praze 10.

Podle ombudsmanky škola diskriminovala studentku ze Somálska, když jí nedovolila nosit ve škole takzvaný hidžáb, jímž si muslimky zakrývají vlasy, krk a někdy i poprsí. Loni si na tuto skutečnost jedna z dvojice dívek, které na škole studovaly, stěžovala u ombudsmanky.

„Veřejná ochránkyně práv dospěla k závěru, že Střední zdravotnická škola nepřímo diskriminovala stěžovatelku, neboť jí na základě neutrálně formulovaného školního řádu zakázala nosit muslimský šátek, který je projevem jejího náboženského přesvědčení navenek,“ stojí v interním dokumentu, který se LN podařilo získat.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/verdikt-ombudsmanky-sabatove-muslimky-satky-ve-skolach-nosit-mohou-1gh-/zpravy-domov.aspx?c=A140826_144246_ln_domov_mct

 

Přitom sama Šabatová každého obviňuje z extrémismu

Senátorka Liana Janáčková musela čelit trestnímu oznámení kvůli svým výrokům na adresu ostravských Romů, kterou podaly  romské organizace, Anna Šabatová a její manžel, novinář a politik Petr Uhl.

 

Kam až dokáže Šabatová vyhrotit stálé bezdůvodné napadání majoritní společnosti? Ptáme se, kdo nad ní drží ochrannou ruku, když ČSSD dostala volebních nula nula nic a jen tak tak prolezla do Parlamentu?