A korunu tomu dodal Fištejn (jak jinak než na Čt24), když obhajobu Babiše vydával za zločin a urážku národa, zatímco skutečné urážky a převracení Pirátů, Starostů a Kalouska vydával za demokratickou poctivou diskuzi. Prý vysvětlení Babiše je zločinné zdržování...

 

Mgr. Jefim Fištejn je v Česku žijící a česky píšící publicista, esejista a scenárista židovského původu. Nejvíce je znám pro své dlouholeté redakční působení v Rádiu Svobodná Evropa. Wikipedie
 
Narozen 23. prosince 1946  Kyjev, Ukrajina
 
 
Veškeré dotace jsou svinstvo a RVHP na ně dojelo. Tak proč pouze jedna kauza deset let stará?
 
 
 
 
 

Ta demagogie nutí slušné lidi, aby se už půl roku stavěli na stranu Babiše, byť jeho systém kontroly, kdy kontrolor kontroluje kontrolora nás vrací zpět do bolševismu. Snad jedině část ODS v čele s Klausem mladším a Realisté dokáží říct natvrdo, že dotace jsou svinstvo a to, co dělá Babiš, není a nebylo nic výjimečného, protože Francouzi či polovina podnikatelů včetně Volkswagenu to dělá běžně.

A pseudodemokratická partička kolem Kalouska, dnes "inteligentního" Michálka z Pirátů a supersilné "slovně" pidistrany Starostů měla skutečné myšlenkové výlevy. Měla by se zrušit imunita, ale jenom tak nějak, protože nejsou vyšetřující. A prý by měli pouze zjistit, zda to není politická umělá kauza a pak předat v yšetřovatelům. Pouze, kdyby to bylo obvinění na zakázku, tak by imunita měla zůstat.

 

Ta logika počítačových expertů Pirátů z řad Michálků a dredů je nepřekonatelná, což ještě zdůraznila Valachová z ČSSD.

Takže imunitní výbor není vyšetřující orgán. Přesto má imunitní výbor zjistit, zda to není zpolitizovaná, zneužitá kauza. A pokud to není zpolitizované, tak se má poslanec zbavit imunity. Ale jinak není imunitní výbor od toho, aby vyšetřoval a hledal pravdu. Ta logika je úžasná. Neúprosná. Geniální. Bez jediné otázky a odpovědi, neb poslanec nemá o své kauze vysvětlovat a z pohledu má imunitní výbor rozhodnout, zda vydat, nebo nevydat. To vážně nemá "chibu" a naše nastupující generace s Kalouskem jako guru je fakt geniální. Taková vysoce inteigentní. Pokroková. Úžasná...

 A Valachová tu inteligenci před novináři potvrdila:

Imunita je mrtvá, všichni víme, kdo si hraje na vyšetřovatele, státního zástupce a soudce v jedné osobě. Rozhodovali jsme o vině a trestu? Samozřejmě jsme nerozhodovali o vině a trestu. A prý to takto někteří poslanci a poslankyně  líčili a to je prý chyba, exceluje Valachová z ČSSD. A vysvětluje, že státní zástupce ještě nerozhodl, ale věří, že rozhodne brzy. A prý excelentní Valachová jako hvězda Parlamentu dokázala úspěšně provést kauzu úskalím politiků a dovést do konce podle práva.

 

 

Připomeňme si:

 

3.5. 2017  byla velká razie na ministerstvu školství. Hádejte, čeho se týkala? Samozřejmě dotací.

Větších keců aby člověk pohledal. Milá Valachová, zatím je záhadou, když Vaše spolunocležnice a podřízená Kratochvílová byla zatčena, policie provedla razii v budovách Fotbalové asociace (FAČR) a ministerstva školství a... A Vy jste (zatím) lilium... 

 

V souvislosti se státními dotačními programy pro sport bylo zahájeno trestní stíhání tří fyzických a jedné právnické osoby. Zadrženi byli předseda FAČR Miroslav Pelta a Simona Kratochvílová, náměstkyně ministryně školství s gescí pro sport. Právnickou osobou, které by se případné obvinění mělo týkat, je pak Fotbalová asociace FAČR. Zadržen byl i Miroslav Jansta, předseda České unie sportu. Policie se zajímá také o Zdeňka Břízu, šéfa sportovního odboru na ministerstvu, pročesala i magistrátní kanceláře Karla Březiny a Soni Fáberové. V rámci policejního zásahu se orgánům činným v trestním řízení měl vyzpovídat také Stanislav Janouš, funkcionář České unie sportu, který radil klubům, jak využít dotační programy.

Úřednice Kratochvílová je dlouholetou známou ministryně Valachové. Dokonce sdílely společný pražský byt. Jejich rodiny pocházejí z Brna. Na Úřad vlády se obě ženy dostaly takřka současně. Valachová se v roce 2014 stala ředitelkou Legislativní rady vlády. Ve stejné době začala ve Strakově akademii působit Kratochvílová. Nejprve v sekci pro přípravu státní služby, následně na odboru koncepce legislativy a rozvoje státu.

Vážená Valachová, občané už se těší, až příjde na řadu tato kauza a budete zbavována imunity. Jak se nebudete nic snažit objasnit, sklopíte uši a bude li nutné, odejdete v klepetech. Ta moralistická vystoupení Kalousků, Valachových, Pirátů či pidistarostů jsou úžasná. Ono je to ale spíše o tom, jak se vyjádřili někteří členové opozice - tedy nikoliv Babiše: tato kauza spala deset let a nikkoho by nezajímala, kdyby Babiš nešel do politiky, A když nám začal nadávat, že všichni krademe, tak jsme se museli bránit.

 

Pic kozu do vazu: tu máš čerte kropáč...