Vytisknout

Parlamentní listy se trochu mýlí a vyjádření Pikory či Konvičky lze pochopit, protože věděli o finále, ale nestačili zjistit pozadí. Proto je nutné některé doplnění.

 

Nejdříve, co napsaly Parlamentní listy

 

Politolog Jiří Pehe sdělil listu, že vítězství Miloše Zemana vlastně není dobrou zprávou pro Andreje Babiše, protože prezident se teď bude chtít Okamurovi odvděčit za onu podporu, která od SPD zazněla v prezidentské kampani. Když si tato slova přečetl ekonom Vladimír Pikora, nestačil se divit. „Mrzí mě, že se nedá věřit už ani The Guardian. Vážně, co člověk nevidí na vlastní oči, nesmí brát vážně. Zeman je prý ultrapravice. Že jsem si toho nevšiml. Podle mě ve druhém kole pravicový kandidát nebyl ani jeden. Taky dezinformační web?“ otázal se ekonom. Martin Konvička, známý český odpůrce islámu, zašel v hodnocení článku britského deníku The Guardian ještě dál a sáhl k vulgaritám. „Západní sluníčkový tisk. Teď teprve uvidíme ‚sračkomet‘.“

 

V čem je problém?

Zahraniční tisk to tak skutečně popsal, ale většina maistreamu a bohužel Parlamentní listy si nevšimly detailu, který je pro ony urážky a špínu zásadní a pro renomované deníky relevantní. Tyto zprávy do světa nevyslal Jiří Pehe jako Jiří Pehe - občan s názorem, ale zaštítil se tímto titulem:

 

 ředitel New York University v Praze

 

 

což stačí pro i méně renomované tituly, aby to převzaly jako ústřední zprávu českého národa a nikoliv nějakého nýmanda z prapodivné univerzity, kde také předkládala své rozumy Monika Pajerová

 

http://www.skrytapravda.cz/images/12listopad2017/svazaka.jpg

Monika MACDONAGH PAJEROVÁ, aktivistka, vysokoškolská pedagožka Pražského centra New York University

 

Vážně má právo zde fungovat univerzita, které uráží české představitele, české voliče, český národ, protože její ředitel se nezaštiťuje svojí osobou, ale americkou univerzitou v Praze?

 

Prověří to akreditační komise ministerstva školství?

 

 

Takže - není to výtka směrem k zlobným výrokům, ale jako doplnění, čeho si musí příště Parlamentní listy vyvarovat, protože jinak se nám špína, urážející českého občana směje přímo do očí a Česká televize tuto zvrácenost od Pehe ze CNN a The Guardianu zpětně s radostí ukáže, jací jsou voliči Zemana tupci a jak nám to cizina nandala.

A že to ve skutečnosti napsal gauner Pehe? To se ztratí v davu: přece to napsala renomovaná New York University v Praze!

 

 Důkazy zde

Why the Czech presidential election is one to watch - CNN

Celý článek z The Guardian v angličtině naleznete zde.