Kocourkovští by museli bít hlavou o zeď. To, proč vznikla veřejnoprávní televize napříč demokratickými státy už je naprosto vykloubené z logiky. Ta měla původně pracovat na věcných informacích, a pokud vidí, či odhalí nějaké nepravosti, oznámit je veřejnosti. Má oznamovat o nových zákonech, popisovat události jak je vidí a slyší a to vše přesnými, školenými slovy předávat občanům dané země.

Ukažme si však na České televizi (rakouskou sleduje pravidelně málokdo) co se vlastně ve skutečnosti z veřejnoprávní televize stalo a proč jsou mnozí přesvědčení, že se z ní stala zločinná organizace, manipulující opět s veřejným míněním jako za totality.

 

V České republice je 10 miliónů lidí, co má od přírody deset miliónů názorů a z nich vzniká hlavní proud, který pak všichni akceptují. (Mají akceptovat) To je demokracie, tak funguje nenásilná svoboda.

 

Najednou se však stalo, že několik lidí (konkrétně jakási u nás například Nora Fridrichová, Rosí, Václav Moravec a další jedinci) se rozhodlo, že podávání zpráv je pro ně podřadné a začali nás přesvědčovat, že máme dělat to, co oni si myslí. Jakým právem? Kdo jim dal toto oprávnění? Bůh? Kde se vzala funkce "veřejnoprávní kazatel"? Od koho dostali pověření, že pouze oni, nebo jejich politické směrování je to správné, že na něj mají kulaté razítko a jsou Bohem pomazaní?

 

A jsme u kořene věci: za výpalné si pár lidí postavilo mohylu nadřazenosti správného myšlení a my, plebs, máme pouze poslouchat a jako stádo jít za tím, co nám veřejnoprávní televize ve formě veřejnoprávního kazatele nastolí!

 

Ale to přece není základem svobody, informovanosti a demokracie! To je přece totalita, kterou jsme zde měli až do roku 1990, kdy v našich velkých médiích nastala naprostá svoboda slova a ta zde fungovala až do roku 2000, než ji obsadili spacákoví teroristé v čele s Rumlem. Ten den skončila opět svoboda slova a dnes jsme zase tam, kde jsme nechtěli být.

 

A přímo děsivé je, když pouhá zaměstnankyně Fridrichová firmy zvané veřejnoprávní televize v přímém přenosu přemýšlí, jak lidem zakroutit krkem.

Samozřejmě to řekne uhlazenými slovy, ale význam je stejný: zavřete huby, nebo vám ukážeme, jak s vámi zatočíme.

 

 

Šílené, co nějaká dělnice v televizi (nic jiného není, protože jí televize nepatří, ale nám, veřejnosti) si vůči zákazníkům dovolí. A ředitel televize Dvořák, místo aby si ji zavolal a dostala hodinového padáka jako každý dělník, hrající si na šéfa a majitele, je zalezlý někde v kabinetu a ani nedutá.

 

 Navíc, ty reportáže nedělá televize, ale konkrétní lidé, kteří stejně jako řidiči jsou svéprávní. Pokud řidič autobusu řídí špatně a přestože  nikoho nezabije, ale jezdí jak cvok, umí si někdo představit, že kritiku cestujícího, že řídí autobus jak silniční pirát, stát by zažaloval zděšeného cestujícího, který by se tak vyjádřil?

A přesně toto žádá jakási Fridrichová, Rosí si dělá místo informací informační estrádu za veřejnoprávní peníze a vyřizuje si účty s ostatními majiteli televizí - on dělník ve veřejnoprávní televizi. Jak může hodnotit redaktor politiky, hlásat, koho máme volit, kdo je demokrat a kdo ne? Mají patent na rozum?

Jak si tito dělníci České televize dovolí hrát na veřejnoprávního kazatele?

Múže říct občan, že veřejnoprávní televize lže, nebo manipuluje? Komerční si vypne a oni příjdou o peníze. Fridrichová a Rosí mají peníze jisté! A ostatní uráží a žáadají výpalné! Neuvěřitelné!

 

Vrátil se nám snad rok 1948, kdy dělnická třída poroučela, co mají majitelé firem dělat a jim vyhrožovat? A přesně Fridrichová a Rosí se v tomto duchu chovají a jako zaměstnanci spekulují, jak kritiky zlikvidovat! Dokonce to došlo tak daleko, že (příklad, nikoliv fakt) za přepadeného a zabitého řidiče by obvinili cestujícího, který řidiče autobusu za špatnou jízdu kiritizoval. Děsivé, zvrácené, šílené.

 

 Dokud veřejnoprávní televizi nevrátíme svobodu, která tam panovala mezi rokem 1990 až 2000, a necháme tam vládnout dělníky, nedostaneme se nikam. Musíme se vrátit k definici, co vlastně má za úkol veřejnoprávní médium, zda má nějaký dělník typu Moravec vykládat národu, co si myslí místo aby stál přísně na straně redaktora a pouze zval (jeho nadřízený) hosty širokého spektra, ptal se nestranně a nezvýhodňoval nikoho. Jinak je lepší televizi, kde si kdejaký dělník - redaktor myslí, že on je vyvolený hlásat národu osobní pravdu, raději zrušit.

Taková televize nerozvíjí intelekt a informace, ale zvyšuje nenávist, zlobu a odpor. Nejsme ovce a stádo, aby nás kdejaký redaktůrek kaučoval a honákoval.

 

A totální zvrácenost západní kultury?

Když například ORF za peníze daňových poplatníků chce žalovat daňové poplatníky a jejich zástupce, kteří jejich manipulace odmítají. Novinář veřejnoprávní televize nemá právo hodnotit, škatulkovat, zesměšňovat či dokonce urážet, ale pouze věcně informovat! Nic víc. Pravdivě a věcně informovat! A nejstrašnější je, když už redaktoři z veřejnoprávní televize zastrašují občany, aby si je příště nedovolili kritizovat a zavřeli huby!

Za jejich (občanů) - koncesionářské peníze! Totální zvrácenost. To nemá chybu! A zneužívání z vraždy novináře je za jakoukoliv hranou, pani Fridrichová.  Navíc zatím nikdo nic neví!