Vytisknout

Co řekl tak zoufale nesmyslného Tomio Okamura? V Plzni bychom měli spíše oslavovat místní občany, kteří dohodli s Němci převzetí města od wehrmachtu. Američané bohužel reálně nikdy Plzeň neosvobodili – pár jich přijelo do města oficiálně svobodného.

A to, že dorazili až do Plzně, bylo dané jedinou věcí  – někdo někde jinde musel vybojovat opravdu kruté bitvy u Kursku, u Stalingradu, u Leningradu. Američané vstoupili do Evropy v podstatě poté, až když bylo jasné, že Sověti porazí Hitlera, a hrozilo, že osvobodí Evropu sami. Stalin po dlouhou dobu žádal o otevření fronty na západě, ale takzvaní spojenci boj naopak oddalovali, aby Rusové co nejvíce s Němci vykrváceli. 

 

A ZOUFALÝ KŘESŤAN ZDECHOVSKÝ KONTROVAL

 

Jenomže problém je v tom, že to opět jako skoro pokaždé Tomio Okamura definuje správně, ale jeho slova rozpálí do běla fanatiky z opačného spektra a pak si nevidí do úst. Napišme si tedy, jak velká armáda Pattona bojovala za "Plzeň". A vůbec, neměli by ti, co káží o morálce, sami tu křesťanskou morálku dodržovat? Neměli by ti, co káží o demokracii, sami tu demokracii dodžovat? Neměli by ti, co káží o slušnosti, sami tu slušnost dodržovat?

 

Osvobození Plzně 1945

 Povstání vypuklo v časných ranních hodinách 5. května 1945. Do čela povstání se postavil plzeňský Revoluční národní výbor reprezentovaný plukovníkem Jindřichem Krejčíkem -  velitelem plzeňské odbojové organizace 2.lehké tajné divize.  Do povstání se zapojily všechny odbojové organizace z Plzně i blízkého okolí. Díky práci plzeňských povstalců a zájmu německých vojáků dostat se do amerického zajetí nedošlo v Plzni k většímu krveprolití a většina německých vojáků vyčkala příjezdu americké armády v kasárnách.

Neboli američtí vojáci se v Plzni do bojů vůbec nedostali!

 

 

On ten zoufalec Zdechovský má vůbec problémy s morálkou a fakty

K Zemanově oznámení, že se v ČR vyráběl novičok, dodal: „Mám podezření, že ho na něm i testovali.”

 

Vůbec si nemyslím, že by takový výrok utvrzoval, že by britská premiérka lhala.

 

Takže je zajímavé, že v Plzni nepadl ani jeden americký voják, protože se tam už nebojovalo, přesto Zdechovskému nebrání nic v tom, aby napadl Okamuru. Je přece český poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL.

Je zajímavé, že britští vyšetřovatelé dodnes nic nevyšetřili, přesto Zdechovskému nebrání nic v tom, aby byl pro něj Zeman podezřelý. Je přece český poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL.

Co dodat?