Celou dobu do nás hustí totalitní médium Česká televize v čele se zkorumpovanou Šámalovou šílenosti ze Severní Koreje,  hrůzy a kladného nic. Najednou před setkáním Trumpa s Kim Čong-unem prosakují zprávy jak v Československé televizi v roce 1989, že Šámalová dělala pouze propagandu, kterou režíruje dezinformační Česká televize, ale RRTV a ředitel Dvořák jsou garantem pravdy?

 

Před rokem jsme psali dle mainstreamu a pornoevropských hodnot Jakuba Jandy tyto údajné dezinformace.

Po příchodu k moci před pěti lety severokorejský vůdce Kim Čong-un otevřeně oznámil, že chce li mít Severní Korea ekonomický růst, je nanejvýš důležité společně s vývojem jaderných zbraní přejít na trh. Výsledkem jsou postupné tržní reformy, které vedly k rychlému růstu soukromých podniků a životní úrovně, což dokazují nejen experti, ale i lidé, kteří navštíví zemi. A to je v příkrém rozporu s přesvědčením o Severní Koreji jako zaostalé zemi s tuhým direktivně-administrativním systémem.

Zde originál -  a pak porovnejte prosím

2017:  Severní Korea - vzestup, nebo pád? Kdo slouží propagandě?    Skrytá Pravda

 

A co píše dnes dokonce REFLEX?

KLDR se mění už léta, říká k summitu Trump-Kim ředitelka Česko-korejské společnosti. Začíná se podnikat


Co stojí za tím, že severokorejský vůdce Kim Čong-un se v posledních měsících pasoval do role mírotvůrce? A jak se žije v Severní Koreji? „Ta země se zásadně mění už nejméně pět let, ale světová média donekonečna opakují, jak je to tam hrozné,“ řekla v rozhovoru pro Reflex.cz koreanistka Jana Chamrová. Ta pracovala i pro jihokorejskou ambasádu v Praze a teď je ředitelkou Česko-korejské společnosti.

 

Co se podle vás v poslední době v Severní Koreji odehrává? Před časem jsme viděli vyhrožování válkou, zkoušky jaderných zbraní a raket, pak najednou účast na olympiádě v Jižní Koreji a teď historický summit s americkým prezidentem v Singapuru.

Ty změny se neodehrávají jen teď, jsou dlouhodobé, dají se pozorovat už nejméně pět let.

To znamená, že cizina je nevnímá, nebo je nechce vnímat?

Média produkují zprávy o Severní Koreji naprosto žalostným způsobem. Posledních deset let jsme slyšeli a viděli pouze neustále se opakující informace, které popisovaly hrůzy tamějšího režimu. Pokud tvrdil někdo něco jiného, světové agentury to prostě ignorovaly.

Jenže propaganda zuří v případě této země ze všech stran. I vláda v Pchjongjangu si v tom léta počíná mistrně.

Ano, ale většina zpráv o Severní Koreji měla doposud snad až monolitický charakter. Média tvrdila, že je to takhle, a jiná interpretace se nepřipouštěla.

 

Tak jaké konkrétní změny se v Severní Koreji udály a svět je nezaregistroval?

Od roku 2013 až do letošního jara se politika v Severní Koreji řídila takzvanou doktrínou pjong-džin (anglicky se používá slovo byungjin – pozn. autora), která stavěla do popředí dvě souběžné priority – jaderný program jak pro vlastní potřeby, tak třeba na export, a ekonomické reformy. Letos v dubnu Kim ohlásil „vítězství“ na jaderné frontě a byla představena nová strategie, která se už zaměřuje pouze na ekonomické otázky.

U nás známá ideologie čučche je už mrtvá?

Vidíte, o čučche se pořád někde píše, ale je to spíš vyprázdněný koncept, který se používá málo a je spojený spíše s Kim Il-songem (u nás je známější pod jménem Kim Ir-sen, byl dědečkem současného vůdce – pozn. autora).

 

 

Jak je možné, že kontrolní orgán RRTV nekoná a vedení České televize nechá vysílat nepřetržitě dezinformační zprávy a dezorientuje veřejnost?  Jak je možné, že lidé, kteří tuto propagandu provádějí, jsou stále na svých místech a za naše poníze? Kam až je schopné vedení České televize zajít stylem, který známe pod názvem - zkorumpovaní redaktoří nepopisují fakta, ale to, co mají zveřejnit za naše peníze! Kdy je stihne spravedlivý trest? Celá léta sice pracně, ale dokázali jsme fakta najít. Propaganda České televize zde vykonává propagandu cizího státu a to vážně není vlastizrada?