Naše generace od padesáti let výš slyšela hrdinné příběhy proti gestapu a nacistické armádě Německa tolikrát od útlého dětství, že jsme slyšet nechtěli a naslouchat odmítali. Bylo toho moc. Nyní se nám to vrací.

 

A my, naše generace, jsme bohužel zapomněli.

 

Nikdy nezapomeňte, jak lehce jste svobodu ztratili a jak těžce a za cenu velikého úsilí a velkých obětí našeho a zejména sovětského lidu jsme ji dobývali zpět.

 Ludvík Svoboda

 

Muž v letácích chválil smrt českých vojáků. Policie ho viní z podpory terorismu

(oznámila ČTK)

Kde jsme s demokracií a svobodou v roce 2018, když policie na pokyn státních zástupců za letáky vyhrožuje sazbou až deset let natvrdo dle zákona, který oprášil dobu temna z dob gestapa a německých útoků na český lid?

 Jan Smolík

Také já... schvaluji atentát na Heydricha!“

Cítil, že bylo vyřčeno všecko. Obrátil se proto ke katedře, usedl a začal zapisovat do třídní knihy. Ale sotva se dotkl perem stránky, ozval se z lavic povědomý hluk. Vyšší princip zvedl pomalu oči ke své třídě. Dvacet septimánů stálo před ním v pozoru, se zdviženými hlavami, s očima planoucíma.

Vyšlo ve sbírce Němá barikáda, 1955

 

Udavači a lidové milice opět rejdí mezi námi

 

Již vzhůru psanci této země, již vzhůru noví konfidenti, práskači a Bretschneiderové, skládající účelově slovíčka k sobě a manipulující s celým národem. Co jsou duševně zač Prchalové z Aktuálně.cz, Jakubové Jandové tancující nazí pro gaye a pak hlásají o morálce slušným lidem?

 

 

Kde jsme v roce 2018, když bolševický generál Petr Pavel, který převlékl kabát a stal se z něj rázem bijec komunistů veřejně uráží svobodně zvoleného prezidenta Miloše Zemana? To už je zde stanné právo a stát přebírá vojenská chunta?

 

Jak je možné, že předseda vlády a předseda sněmovny nesvolává mimořádnou schůzi a šílený zákon z doby nacistické, do kterého se dá napasovat cokoliv,  okamžitě nezruší?

 

Kdo tento zákon z dob nacismu vlastně do našeho systému propašoval?

 

 

Letáky se objevily mimo jiné v lokalitě Národní třídy.

Trestní zákoník počítá pro někoho, "kdo veřejně schvaluje spáchaný teroristický trestný čin nebo pro něj veřejně vychvaluje jeho pachatele", s vězením na dva roky až deset let.

Pokud by se činu dopustil tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, hrozí mu až patnáctiletý trest, vyhrožuje

Aktuálně.cz

 

Vážně je terorismus se sazbou až deset let a otevřou se stavidla zatýkání a teroru, pokud nějakému generálovi přimaluji knírek či za názor, že lidé, kteří slouží za peníze kdesi v Afghánistánu a podléhají velení USA jsou žoldáci ? Jsou snad na vyšší úrovni, než hasič, který zemře cestou do výkonu své služby?

 

 Dá se skoro s jistotou napsat, že dotyčný si nepřál smrt českých vojáků jako takovou, ale ukazoval na příkladu, že každá okupace od jakékoliv velmoce by se měla pranýřovat. Ať již to byla z roku 1968, okupace Vietnamu, Jugoslávie a můžeme si dosadit další země. A tak jako si vylámal zuby Sovětský svaz v Afghánistánu, že i USA na tom nejsou se zaváděním jiného systému dobře.

A sílí opět hlasy jako při okupaci Vietnamu, aby se americká vojska vrátila domů.  (Leda že by byl dotyčný pán magor, ale v tom případě by patřil nikoliv do vězení, ale do blázince)