Všimli jste si, že se Poche usalašil od ledna na ministerstvu zahraničí, ač mu jde pravidelný plat ve výši cca 330 000 měsíčně v Bruselu? Umíte si představit, že byste nemuseli pracovat celý rok a dostávali měsíčně 330 000 Kč? Úžasný "džob" hodný následování všech pracujících. Toto je naše elita?

 

 Kolik že berou lidé za skutečnou práci většinově? 15 - 20 tisíc hrubého měsíčně?

Dělá si z lidí dělnická strana ČSSD a Evropská unie pracující pro lidi v Evropě legraci?

O důchodech 10 - 12 tisíc měsíčně ani nemluvě...

 

Někdo může namítnout, že se Poche jako europoslanec neválí na ministerstvu od ledna a plat 300 000 za flákání v České republice (dle českého slangu prostě hází Áčka) je zavádějící.

Můžeme to upřesnit: 1.září 2018  sám dříč Poche oznámil, že se poflakuje na MZ (ministerstvo zahraničí) pouze čtyři měsíce a zde je přehledný a přesný výčet jeho mezd.

 

Úsudek si udělejte sami. Zde jsou další důkazy, aby nás zase propaganda České televize neosočovala

V pracovní době jako europoslanec si přivydělává a v Bruselu být nemusí

 

Plat europoslance

Instrument násobení platového základu koeficientem se do roku 2009 uplatňoval i v případě poslanců Evropského parlamentu. Čeští europoslanci tak základ násobili koeficientem 1,52. Od výše uvedeného roku ale berou všichni poslanci v Bruselu a Štrasburku stejně, a to na základě normy schválené vládami členských zemích.

Příjem europoslance je stanoven na 38,5 procenta základního platu soudce Evropského soudního dvora. Od roku 2016 tak roční hrubý příjem poslance dosahuje 103 336 eur, což odpovídá měsíční částce 8 611,31 eur (221 733 korun). Peníze jdou z rozpočtu Evropského parlamentu. Příjem podléhá dani a po odvodu pojištění částka dosahuje 6 710,67 eur (172 782 korun) .

I v případě europoslanců činí nezanedbatelnou část celkového příjmu náhrady výdajů. Příspěvek na všeobecné výdaje (pronájem, telefon, IT atd.) od roku 2018 činí 4416 eur (116 712 korun) měsíčně. Zajímavým přilepšením je také denní náhrada, neboli příspěvek na pobyt. Ten činí 313 (8060) eur za každý den, kdy je poslanec přítomen v Bruselu nebo Štrasburku ze služebních důvodů.

Poslanci si také na účet EP mohou vybrat své zaměstnance. V roce 2018 činila maximální měsíční částka dostupná pro úhradu všech nákladů spojených s náborem osobních asistentů 24 526 eur (631 544 korun) na poslance.

K dalším náhradám patří cestovní výdaje či zdravotní náklady. Bývalí poslanci mají nárok na starobní důchod počínaje 63. rokem věku. Výše starobního důchodu činí 3,5 % platu za každý dovršený rok výkonu mandátu, úhrnem však nejvýše 70 %. Tyto důchody jsou hrazeny z rozpočtu Evropské unie.

 

Tyto novodobé elity pod hlavičkou úžasných Evropských hodnot pro občany dřou, jako koně a proto si tak obrovský plat zaslouží. To tvrdí oni! Ale položme si otázku: vážně my, občané Evropy potřebujeme tyto šmejdy, co nás odírají víc než šmejdi s nádobím a dekami na reklamních akcích?

 

Divíte se, proč potřebují tito experti rozvědky a kontrarozvědky na ubránění Evropských hodnot Evropské unie a proč se tak strašně musí věrohodné zprávy na facebooku a dalších sociálních sítích mazat? Zde je odpověď do očí bijící a ministr vnitra Hamáček za ČSSD by měl vyjít s pravdou ven: PROČ TI, KTEŘÍ ODMÍTAJÍ TYTO VYŽÍRKY BRUSELSKÉ JSOU V HLEDÁČKU KONTRAROZVĚDKY A "ANTIHYBRIDNÍHO" CENTRA? 

 

 

 

Více na: https://www.euro.cz/byznys/plat-statnich-zamestnancu-ucitel-europoslanec-tabulkove-platove-tridy-1416261#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink