Vytisknout

Citové vydírání dětmi rozhodně od sluníčkářů není žádná novota. Dříve se neštítili nám otřískat o nos fotku prcka s hlavou v moři. Mrtvolku, kterou sami takhle naaranžovali, protože přece mějme srdce, no ne?

 

Před pár týdny premiér Babiš na výzvu z Itálie, ať vezme aspoň jednoho plaváčka z lodi prohlásil, že nevezme ani jednoho ilegálního migranta. Za tím si stojí, což mu přináší politické body.

Tak dobroseři vytáhli z klobouku mnohem těžší kalibr. Prý vezměme z řeckých táborů syrské sirotky. Lidovecká europoslankyně Šojdrová se před volbami příští rok na sebe snaží upozornit tímto soucitným, ba laskavým gestem. Máme vzít 50 sirotků. Vesměs mají být mladší 18 let, typicky kluci ve věku 12-17 a má jít o válečné sirotky ze Sýrie.

A sluncata se ozývají, naléhají, očima mrkají: „Přece se nebojíte přijmout malé děti? Kde jste nechali srdce?“ K tomu mladé migranty údajně ze Sýrie přirovnávají k Wintonovým dětem, což je chucpe, ale už docela ohrané. Poté, co migráčky za plotem uprchlických táborů v Řecku přirovnali ke koncentráku, poté, co negativní postoj Evropanů vůči muslimům přirovnávají k pogromům na Židi nebo i rovnou k holokaustu, jsem otupěla.

Necítím ani drobet soucitu? Ani na vteřinu jsem nepřemýšlela, jestli tedy nemáme otevřít sluníčkovou náruč a o několik prcků se postarat? Můžete si za to sami, tahle karta soucitu s dětmi je odřená a ohraná právě kvůli vám.

Ptáte se, to vůbec nemám srdce? Těžko říct, nehledala jsem. Bude nejspíš tam, kde vy jste nechali rozum. Nebo nám rozum docela určitě upíráte.

 

Na Aktuálně k článku o výzvě přijmout padesátku syrských sirotků dali tohle ilustrační foto, jako by právě o takové utrápené caparty šlo.

Ilustrační foto, které k článku o sirotcích ze Sýrie použili na Aktualne.cz – Foto: Reuters

 

Osobně mám dojem, že by příjem případných údajných nezletilých sirotků připomínal nadílku, se kterou naivně souhlasili přijmout Britové z Calais.

Děti z Calais, které po tlaku na city vzala Británie. Foto: Getty images

 

Stačí si projít statistiky těch, kdo v Německu, Rakousku, Francii vraždí ve jménu Alláha nebo ve jménu svých choutek znásilňuje. Kdo ve Švédsku zapaluje desítky a stovek aut. Jsou to nezletilí migranti ze třetího světa. Tak si nechte debilní úšklebky a poznámky o nevinnosti malých sirotků.

Navíc.

Jak se pozná sirotek, tedy že dotyčný přišel o oba rodiče?

Přece protože to řekne.

Jak se pozná, že ještě není dospělý?

Řekne nám to. Co na tom, že třeba ve Švédsku podle zubů zjistili, že 80 procent údajných nezletilých jsou dospělí.

Odkud zjistíme, že jsou ze Sýrie?

Hmmm. Co kdyby nám to sami řekli? Ještě se přece nestalo, že by nám některý z dárečků v Evropě dával falešné jméno nebo lhal o zemi původu.

Víte, drazí dobroseři, Babiš ustoupit nemůže. Nemůže vzít tyhle „děti“ ani žádné jiné. Česko nemůže přijmout žádné ilegální migranty – přesně tohle totiž jsou všichni v řeckých táborech. Byli by prvním kolečkem salámu ve slavné salámové metodě. Byli by věčným argumentem, a to i poté, co by se nejspíš také oni sebrali a vydali se do Německa, jako ti, co jsme s velkou slávou vzali předtím.

Nemůžeme ustoupit, ani přes podpásovou kampaň Českého rozhlasu, ani když madam Šojdrová hodlá tlačit na manželky Babiše a Zemana. Nejspíš už má připravené album fotek ubrečených a zakrvácených capartů, možná bude i promítání, však si to pamatujete, videa dětí, jak po nich lezou mouchy.

Když Babiš nechá vzít jediného sirotka z Řecka, tak prohrál. V očích voličů, v očích zahraničních partnerů. Ví to on. Víte to i vy.

A my to víme taky.

 

Podepište petici Stop Hysterii okolo sirotků.

 Zveřejněno se souhlasem

www.jitkamoody.com