Už po několikáté se opakuje scénář ve Štruncových sadech, dnes v Doosan Areně. Je dobře zaplacený rozhodčí, nebo to dělá atmosféra? Na to by měli reágovat a hledat příčiny experti fotbalu. Takže jenom postřeh.

V prvním poločase se jakoby píská pro soupeře, takže v diskuzích se objevují nadávky na rozhodčího, který píská pro (naposledy) Spartu. Pak kolem šedesáté minuty z hlediště začne zesilovat frenetické dunění. Přibližně v tu dobu rozhodčí odpíská, vlastně neodpíská evidentní provokační faul Plzně a soupeři začnou ujíždět nervy. (V mezinárodním si to nedovolí) Následují tvrdé postihy soupeře za mluvení a tím se soupeř (tentokrát Sparta) začne rozkládat a místo hry se diskutuje. Rozhodčí trestá, Plzeň dává goly a vyhrává. S každým verdiktem soupeř stále více běsní, padají žluté a červené karty. A penalty.

Provokatéří se netrestají, ale následné vzteklé zákroky ano.

Plzeň vítězí.

 

V diskuzích se objevují nadávky, že první poločasy rozhodčí odpouští karty či zákroky (v malichernostech) hostům, takže celkové hodnocení je dokonce záporné znaménko od fandů Plzně, kteří věří, že rozhodčího zaplatila Sparta. (Příště ve Štruncových sadech další soupeř)

Neměla by komise rozhodčích prověřit tento divný způsob rok, dva roky nazpět a udělat z toho analýzu? Neměla by komise rozhodčích tato podezření vyvrátit?

 

Přitom je to známé už dobrých padesát let a jednala o tom už komise v době, kdy Slavia se jmenovala Dynamo Praha a byla ve druhé lize!