Vytisknout

Zapomněli jsme, že smyslem armády je boj, vyhrožoval v roce 2017 šéf elitních speciálních sil Karel Řehka. A český poslanec Zaorálek  si to dle generála neuvědomil. Tak mu začal pan generál vyhrožovat! Proč?

 

 Po oznámení úmrtí dalšího českého vojáka v Afghánistánu dal bývalý šéf české diplomacie najevo, že by se čeští vojáci měli z Afghánistánu stáhnout.

Pan generál po nástupu na pozici zástupce velitele Mnohonárodní divize severovýchod v polském Elblagu NATO má rypák výš, než všechny hory světa a myslí si, že se všichni budou třást.

 

Vážně je základem života válka? Pak khaki expert generál  by měl národu sdělit, kolik českých občanů zabili Afghánci za posledních sto let. Civilistů! A přitom tam stejně jako do Sýrie či Iráku jezdili z ČSSR pracovat. Tak proč najednou nyní vozíme z Afghánistánu mrtvoly? Je už ve vleku šíleného generálního tajemníka NATO Stoltenberga, zoufale toužícího vyvolat válku s Ruskem?

 

A především výhrůžka už je na okamžité sesazení a vojenský soud!

 Připravuje snad generál nástup vojenské junty, která nahradí parlamentní demokracii? V Turecku dostanou takoví generálové trest smrti a zde to poslanecká sněmovna přejde mlčením?

 

Ke generálovi se nelze dostat, ale většina webů zveřejněla tuto generálovu výhrůžku zvolenému poslanci za ČSSD!

Vy přátelé, kteří máte možnost veřejného působení, nenechte to tak prosím.
Obecně se k věcem, které zavání politikou nerad takto (polo)veřejně vyjadřuji. Tohle jsem ale musel a kdykoliv se pod to podepíšu (sdílejte podle libosti).

Odbočka:

Zákon č. 40/2009 Sb. Zákon trestní zákoník, § 314 Sabotáž říká:
(1) Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky anebo poškodit mezinárodní organizaci zneužije svého zaměstnání, povolání, postavení nebo své funkce nebo se dopustí jiného jednání k tomu, aby
a) mařil nebo ztěžoval plnění důležitého úkolu mezinárodní organizace,......ozbrojených sil...... , nebo
b) způsobil v činnosti takového orgánu anebo takové organizace nebo instituce poruchu nebo jinou závažnou škodu,.............
(3).....c) ohrozí-li takovým činem závažně mezinárodní postavení České republiky nebo postavení mezinárodní organizace, jejíž je Česká republika členem......

Ano, nejsem právník, jistě nelze prokázat záměr a dopady, poslanecká imunita atd........ Za mě je to ale jasná sabotáž! Možná ne v trestněprávní rovině, ale v morální ano. O tom nepochybuji.

 

 A to pouze proto, že pan generál Řehka chce zabíjet a poslanec Zaorálek přemýšlí, zda lidské životy v Afghánistánu stojí za to!  Myslí si zelený mozek z kurzu RANGER ve Spojených státech Řehka, že je někde na divokém západě a hlavní slovo zde mají generálové? 

Vyhrožování a příprava ke svržení volených poslanců na soukromém statusu a tvrdit, že to je jeho status je jako vraždit a tvrdit, že si vraždí sám pro sebe a ostatním do toho nic není, protože jim to neřekl!

 

Na závěr pozor: to není výtka klukům, co nasazují životy při plnění rozkazů. To je jasné stanovisko, že generál má držet hubu a uctivě čekat, zda civilisté - zástupci lidu nenajdou cestu jinou, mírovou, aby ti řadoví vojáci nemuseli umírat a teprve, když zástupci lidu nenajdou mírové řešení a dají generálům povolení vydávat řadovým vojákům povely, teprve potom smí přebírat velení! Opačně je to vzpoura a ta má jasné východisko: okamžité sesazení z funkce a válečný soud! Na celém světě. A myslet si, že je nepotrestatelný, protože pracuje pro NATO a to je víc než Česká republika by měla začít ihned řešit mimořádná bezpečnostní rada státu v čele s prezidentem republiky.

Pan generál Řehka v civilizaci a míru není víc než občan České republiky. Má stejná práva a stejné povinnosti. A to pak generál jasně nepochopil. Pak ale jako generál má skončit. Okamžitě!