Trpělivosti má chudnoucí ruský občan zhruba tak ještě na rok. Euforie z připojení Krymu pominula, nastoupila takzvaná krize vnímání reality. Rusku tak hrozí do roka masové protesty, možná i bankrot. Premiér Dmitrij Medveděv ale odmítá tisknout peníze či přerozdělovat majetek.

 

Nastal čas připomínat výroky a texty lepšolidí - expertů na jedinou pravdu defilujících v České televizi za Evropské hodnoty a Brusel (NATO) nejzářnější.

 

Lidové noviny 12. února rok 2016

 

 Medveděv si zjevně dobře uvědomuje, že případný krach ruské ekonomiky, který je každým dnem reálnější, bude znamenat i jeho politický a osobní bankrot.

Kreml se už na tuto situaci připravuje ostrou kritikou vlády a jednotlivých ministrů i gubernátorů, které prezident Vladimir Putin rád peskuje v přímém přenosu. Stejně jako nyní těžkosti, které postihly rubl a ruský rozpočet, svádí Moskva na Západ a především USA, tak posléze za bankrot státu Putin nejspíš učiní zodpovědným Medveděva a jeho tým.

Občané naštěstí pro Kreml zatím nejsou příliš aktivní – spíš upadají do deprese vyplývající podle Gudkova ze zakomplexovanosti a závisti. „Rusové závidí hlavně zkorumpovaným úředníkům, kteří díky své blízkosti k moci mohli urvat tučné kousky. Z toho vyplývá pocit prohry.“ Kvůli protizápadní kampani ve sdělovacích prostředcích padá část hněvu i na občany západních zemí, kterým se daří lépe „na úkor Ruska“.

 

Přání otcem myšlenky: dnes je tato rádoby expertka Petra Procházková v Denníku N a opět defiluje v České televizi. Z čeho bere Denník N na její výplatu se nedá dohledat. A skutečnost?

 

Rusové mají na začátku roku 2019 skoro nejmenší dluh na světě. Ekonomika je stabilizovaná a cena ropy na výkyvy života Rusů nemá. Tak se hledá novičok, agenti, rozvrat všech voleb na západě a další nečekané inteligentní výlevy. A zatímco Paříž hoří, v Barceloně a Španělsku běží série politických procesů, Merkelová pochopila, že čas nadešel a jde do pryč, Trump hledá, kde najít zdroje v předlužených USA, mainstream freneticky řve: to Putin, to Putin...