Doba hájení skončila: k ubohostem, trapným útokům Moravce a pseudodemokratické opozice na Babiše se nepřidáváme. Ale toto už přejít nesmíme. Musí se lidem otevřít oči. Na faktech a důkazech. Za snahu o diverzifikaci trhu jsme poděkovali. A to je vše.

 

Zda ty zvrácennosti vytváří do mizoty mizející strana ČSSD (Marksová, Maláčová, Valachová, Poche a Petřiček) těžko říct, ale pokud couvl Babiš, nese zodpovědnost on. Mohl se dát do vlády s SPD a toto by ustál.

Vraťme se trochu do historie: dnes odrostlý socialistický svaz mládeže (SSM) bude opět vyřvávat, jak porazil komunisty. Trapné. Ti pouze složili fidlátka a odešli. Důvod byl prostý: za prvé nikde kolem už socialismus nebyl a i SSSR dělal perestrojku. Komunisti šli všude od válu. A za druhé to hlavní k dnešnímu tématu? Vzpomínáte, jak byla všude samá lešení? Jak vše bylo omlácené? Dálnice na západ končila za Prahou, na jih žádná, na východ jediná půldálnice směrem na Brno už tenkrát nevyhovující a rozestavěná dálnice na sever. Dokončeno loni. Zoufale. Ale stavělo se na zelené louce. Ona pověstná sídliště. Betonová. A důvod jasný: oprava starého stojí mnohonásobně víc, než výstavba na zelené louce. Tak se komunisti prsili, že někde postavili paneláky, ale to bylo vše. Stát byl na huntě, na opravy neměl. Zdání klamalo. Byl konec, byl šlus. A tak většina byla ráda, když bez jediného výstřelu mohla říct: pá pá. Tu bídu nyní řiďte vy.

Přeskočme nyní k současnému státnímu rozpočtu za zády s pohledem na rozpočty 1988 a 1989.

 

Všimli jste si, že se máme údajně nejúžasněji za sto let a přesto jsou lidé značně nespokojení?

 

My jednoznačně odmítáme socialistický výhled na rok 2019, který se podobá tomu z roku 1989!

(Pozor: nikoliv parametricky, to by se nám odborníci vysmáli. Ale systémově)

 

Podívejme se, proč máme relativně dobré výsledky

Třeba nikoho z ekonomických hvězd nenapadlo spočítat, že rok 2018 byl nejlepší od roku 1989, možná dokonce od roku 1969: od ledna do prosince bylo pro turismus, stavařství, služby a soukromou sféru stav počasí, kdy nemusela být přerušena výroba, lidé okupovali restaurace a pohostinství a až na dva dny při nejvyšších teplotách, kde už přes poledne byla práce neúnosná, se mohla dělat nepřetržitě dvanáct 11,5 měsíce! To už nikdo nikdy nepřekoná. (Tento rok už se vrací do normálu)

Kvantitativní uvolňování: ČNB srážela cenu koruna a do toho ECB srážela cenu eura, takže se vesele nakupovalo na dluh, a nebyli lidé na práci. (Obé skončilo - jedno na jaře, druhé 31. prosince 2018)

Přeprava aut - výběr mýtného byl díky nesmyslné přepravě obrovský (a pak daníme firmy za ovzduší)

 

Ale prezident Václav Klaus má pravdu - vláda je chaotická a rozpočet tragický svoji strukturou.

Všimněte si paradoxů, kdy fantasmagorie Babiše, respektive min. financí Schillerové se kryje s fantasmagoriemi ministra financí Jaromíra Žáka (1986 - 1990)

rok 1988
z Večerní Prahy (spadlé lešení)

Přerozdělování, kdy jedna kapsa byla prázdná a druhá vysypaná, bylo komické. Před odchodem komunistů byla všude lešení. Stažené rolety. Dnes mosty. Je to drahé a rozpočet by dostal dardu. I komunisti se tomu vyhýbali. Výstavba občanské vybavenosti těžce zaostávala. Většina firem byla za zenitem stáří, mnohde se pracovalo na strojích 50 i více let starých. Tím pádem nebyli lidé na práci, zatímco administrativa bobtnala a bobtnala, lidé chodili na melouchy v pracovní době, protože už zde nikdo nevládl a kdo nekradl, okrádal rodinu. Ale díky přestárlým strojům a bez nových technologií se lidé naučili úžasně dělat zlepšováky a dělníci byli násobně zručnější, než většina na západě. Nouze naučila Dalibora housti, je známé přísloví.

chmurný pohled do ulic, všude samé stažené rolety

Omlouvám se za delší úvod, ale už více to zkrátit nejde.

 

Jsem smutný z toho, že bývalá členka ČNB Zamrazilová, ale i další sice kritiku rozpočtu uváděli správně, ale tak akademicky, že (tuším) 99% lidí buď od televize odešlo, nebo nechápalo, o čem je řeč. V bilionech a miliardách se ztratili. Proto se budu snažit názorně  na faktech ukázat, že jsme se vrátili k zvrácenému socialistickému rozpočtu a že je spíše tragikomický, pro občany a hlavně mladší děsivý.

 

 Zatímco nenormální opozice řvala o Čapím hnízdě a dalších kravinách (Piráti tam nemají vůbec být, to je snůška naivních fanatiků zahleděných do třískání na klávesnici) ty zásadní důležité nesystémové změnit na systémové nikdo neřešil.

 

Uvedu pár příkladů

100 miliard převést na železnici, udělat daňové prázdniny pro všechny přepravce, kteří opustí dálnice a silnice (asi všichni tušíte, že ovzduší, zoufalé prostoje na D1 a další děsivé výlevy by se zklidnily)

Převést eurodotace na vlečky: většina starších si pamatuje, jak zboží, které nespěchalo, bylo vyváženo ekologickou cestou přes vlečky přímo z lomů, fabrik, skladů a dodnes tam koleje vedou. Svět to cpe na rychlodráhy a pod zem, my se drkotáme po D1 ve smradu a náledí.

Snížit počet středních a vysokých škol na polovinu, z té poloviny přidat kvalitním kantorům a druhou část zaplatit kvalitní vybavení do školních pomůcek a technologických vybavení učňáků k mistrovským zkouškám. Nekvalitní učitelé mohou dělat výpomoc tam, co bude třeba. Firmy nabírají všude. (My potřebujeme vysoce kvalitní střední kádry - techniky, nikoliv tupý nezisk)

Okamžitě zrušit inkluzi: tím se zkvalitní vzdělávání a ještě se ušetří mnoho miliard. Samozřejmě šaškárnu ve třídách zlikvidovat a zbytečné pomahačky propustit.

Okamžitě přestat dotovat neziskové organizace: ty potřebné, sociální, převést pod stát (kontrolou, jinak mohou mít vlastní svobodnou volbu), všechny ostatní jako Člověj v tísni a kontroly, co si máme myslet přestat dotovat. A to nejenom ze státního rozpočtu, ale i ze škol, obcí, či oklikou přes školy a s neprůhledným převáděním peněz přes různé nadace.

 Propustit třetinu neproduktivních kancelářských rádoby pracujících, kteří z nás tahají peníze, Babišovi tím údajně přispívají do rozpočtu, ve skutečnosti však by byl rozpočet kolem 200 miliard v plusu, kdyby ho takto současná socialistická vláda nerozkrádala. Ano, nerozkrádala a to je zde vypsáno jenom pár věcí. Na ty se však pseudoopozice neptá, řeší Čapí hnízdo, a syna Babiše. Co mají v hlavách? Ale co se dá očekávat, když se tam drží staré struktury jako Němcová, Kalousek,  prapodivný polokomunista eurofederalista Fiala a další "ťápla"...

 

Podrobnější špína o dotacích bude rozebrána později, takže nyní jenom, že to připočíst, už by nám Rakousko koukalo na záda!

A nyní k podobenství o socialismu, aneb rok 1989 a rok 2019

Již výše je popsáno, že se stavělo na zelené louce a lešení obklopila celou republiku. Budiž vzorem Václavské náměstí, kde v nočních hodinách bylo často používáno k bitkám mezi cikány a policisté čekali, až se srovnají a pak je polomrtvé jenom sbírali, aby tesaři druhý den lešení obnovili. (Proč se tam chodili rvát je dodnes čirou záhadou - to jenom perlička na dokreslení koloritu, kdy noviny k ránu opouštěly tiskárny)

 

A dnes?

Po roce 2000, kdy komik ministr financí Bohuslav Sobotka přiváděl ekonomy v úžas bylo zjištěno, že nastal čas opravit většinu mostů, železnic, silnic a dálnic. Výsledek? V roce 2018 všude padají mosty, zavírají se mosty, dálnice D1 je neprůjezdná, železnice je neprůjezdná a rychlíky se řítí na mnohých místech 30 kilometrovou rychlostí do dálky. A staré domy se hroutí. Opět. Ale Babiš a Schillerová se prsí, jak pět let s Bóžou Sobotkou, tentokrát jako předsedou vlády a nyní s Babišem, vedou Českou republiku do prosperity. Socialistické!

Kulturní památka Železniční most v Praze se hroutí
Trojská lávka do ZOO dokonce už spadla
Vltavská
nádraží Moldava - netřeba komentovat
památný dům přímo naproti vládě - dlouhodobě lešení

Mimochodem, stejně jako v socialismu bylo v kancelářích sta tisíce lidí navíc a na práci lidé nebyli, i dnes je odhadem 300 - 500 tisíc v neproduktivní sféře navíc, ale ČSSD odmítá zveřejnit skutečné číslo a Babiš na Maláčovou netlačí, takže je spoluviník. A taháme sem gastarbajtry ze Slovenska, Ukrajiny, Litvy a Lotyška, kteří zde dělají neuvěřitelný bordel, zatímco mladým v nezisku jdou ručičky za záda. Ti se prý na práci též nenarodili a my je máme povinnost živit!

 Rozpočet lze přirovnat ke statistickému datu i osob: 800 tisíc lidí v exekuci. Nefunkční pračka, rozbité auto nebo například ztráta zaměstnání – velká část Čechů není připravena. Celých 39 % lidí nemá našetřeno více než 10 000 korun, dalších 9 % má na nenadálé výdaje připraveno do 20 000 korun. A náš stát je na tom stejně. Peníze se projedly, ale když bude kalamita (povodeň či těžší krize), budeme následovat Řecko, protože jsme neinvestovali do železnic, mostů atd...

Na palubě se tančí, do podpalubí teče voda. Ale máme pseudovyrovnaný rozpočet!

Ono je to tak: vlády kradou peníze, za které se už osmnáct let (mimo světové krize) měly opravovat například mosty a dala je lidem na prohýření. Uplatila si je. Dnes začaly padat mosty, do toho krachuje Zetor, Tatra, budou se snižovat odvody z daní a kde vezme vláda peníze? Buď zvýší daně, nebo udělá ohromný dluh a půjde od válu! Takže opticky se máme úžasně, ale fakticky to byl zločin prakticky od doby, co odezněla krize a ECB začala rozhazovat eura (kvantitativní uvolňování) výměnou za dluhy!!! Chápete? ECB skupovala dluhopisy a vydávala za ně eura. Západ nakupoval naše zboží. A naše vláda to rozkradla! Podplatila tím voliče. Od 31.12.2018 je šlus. Finito. Ukončení. Co bude dál?

Prosperita založena na rozkradení budoucnosti a dnes se nám opět vše hroutí, mosty padají, památky se neopravují, pouze developeři na zelené louce staví. Vrátil se rok 1989.