Vytisknout

Podle dlouholetého člena squatterské skupiny Jakuba Orta není vyloučeno, že se komunita pokusí dům znovu obsadit. Prý k tomu Klinika jako symbol občanské neposlušnosti přímo vybízí. „Když je člověk jen hodný a čeká, co mu politici dají, ničeho se nedočká,“ říká Ort.

 

Podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) aktivistům město nabídlo, že jim v případě „klidného vystěhování“ zkusí zajistit náhradní prostor. Tak to nemá chybu. A co je nastěhovat do bytů Pirátů, to by bylo nejlepší řešení. Svůj k svému. Ale Hřib Pirát je nastěhuje k nám a špinit si ručičky nebude.

 

Rozhodnutím soudu mělo být již poněkolikáté vyklizeno Autonomní sociální centrum Klinika. V deset hodin dopoledne dorazil k budově na Žižkově exekutor. Narazil však na početný dav příznivců Kliniky, kteří odmítali exekutora a posléze i přivolané policisty vpustit dovnitř.

Pokud aktivisté Kliniky odmítají respektovat soukromé vlastnictví, podle doktora Macka by možná stálo za to poslat je do pracovního tábora, kde by si mohli postavit nějakou svou Kliniku. „Ideální by byl pobyt v pracovním táboře, kde by se mohli naučit pracovat, aby si posléze mohli postavit vlastní budovu a dělat si v ní, co se jim zamane, pokud se jim ovšem do ní nevloupají squatteři… 

 

Takže je úžasné vidět, jak jemně se chová Hamáčkovo komando k feťákům a zločincům z Kliniky, zatímco kdo vyskočí na exekutory, kteří mnohdy mají korunové dluhy, je tvrdě knockautován!

Pravda, na Klinice se na EU nenadává. Tam prostě je jenom špína a smrad.

 

špína a smrad - Klinika?

A mimochodem: Parlamentní listy zjistily, že ten šmejd Ort je zaměstnám kde?

 

Možná hádáte správně: ve veřejnoprávním rozhlase ČRo Wawe.

 

Jak úžasný příklad emokracie. A co na to Hamáček?

 

Zatímco se to mele na Klinice: Víte, že jednoho z jejich lídrů si platíte? Ano, platíte. Nahlédněte
Foto: Repro Radio Wave
Popisek: profil Jakuba Orta na ČRo - rádiu Wave