„Za znepokojením USA ohledně bezpečnosti mobilních sítí (5G) vybudovaných čínskou společností Huawei stojí spíše politika a obchod než důkazy. Uvedl to podle agentury Reuters generální tajemník Mezinárodní telekomunikační unie ITU
 

Cituju z Novinek, ač nedisponuju informacemi o renomé – věrohodnosti zmíněné Mezinárodní telekomunikační unie a jméno uvedeného generálního tajemníka mi zní i tak trochu čínsky. : - )

Jsem ten poslední, kdo by si snad dělal nějaké iluze o čínských komunistech. Nevsadil bych krk, ani méně důležitý, čím dál méně používaný vlastní úd, na to, že čínské vedení nemá pražádný vliv na čínské firmy, že hraje vždy fair play.

Ovšem, svět je čím dál složitější,nepřehlednější - kde jsou ty krásné časy, kdy jsem světovou politiku ještě vnímal jako boj dobra se zlem.

Dávno pryč je také doba mého křečovitého držení palečků USA , kdy jsem raději přivíral oči před nepříjemnými fakty.

Tedy, ještě jsem se z toho nezbláznil, abych otočil o 180 stupňů a pod náporem nových, šokujícíh informací, teď zase naopak fandil komunistům.

Dnes je totiž úplně jisté snad jen to, že všechno je mnohem komplikovanější, rafinovanější, že člověk si musí dávat velkýho bacha na kdekoho, a uvěřit komukoliv je stále obtížnější.

Svědčí o tom i ta aféra kolem Huawei. Sdílím názor, že také v tomhle případě hraje větší roli politika, obchod, nežli předložené důkazy.

Navíc ještě působí přímo komicky, když s tak razantním obviněním vyrukovaly zrovna USA, které mají na triku, oficiálně potvrzené, jen obtížně pochopitelné mobilní špehování dokonce i nejbližších spojenců!

 

Je mi líto, že ČR znovu sehrává roli užitečného idiota. Jen od odporné servility k sovětskému Rusku, dnes přešla k odpuzující servilitě k USA a spol.

 

 josefhavranek.blog.idnes.cz