Vytisknout

Tak se nám to vyvrbilo: schválně, kolik dětí si myslí, že létají pečení holubi do huby, budou brát půl milionu měsíčně jako Jourová a nedělat nic, dokonce se přisát na Evropské dotace s lukrativním výpalným? 

 

Kolik Masarykových univerzit natáhlo čtyřkaře jako závisláky dotací ve formě budoucích politologů, politických geografů či třeba mluvčích vděčných za mzdu za loajalitu?

 

Mládí vpřed, hlásali soudruzi. A dnes?

 Ti soudruzi díky záloze bolševiků v SSM viděli budoucnost. Stejně jako Piráti míří do škol za podvodné účasti Člověka v tísni - neziskové organizace, kterou nezajímá vzdělání dětí na univerzitách, ale stejně jako Pirátům, stejně jako bolševikům vytváří prostředí,  aby vyrobili stádo tleskačů, stádo tupých ovcí, aby měli zajištěnu budoucnost a konkurence výhrůžkou či udáním zmizela.

 

Ta pointa tkví v tom

dáme dětem a nezkušeným naději a oni stádně nám, božským politologům poděkují. Dáme jim naději peněz, dáme jim naději pečených holubů, naději miliard eur, dolarů a oni uvěří. My starší jsme toto zažili. Pochody pionýrů, svazáckých žen, a život? Naši rodiče zažily Piráty: SSM volala do zbraně proti kapitalismu, Hitlerjugent volala, že v mládí je ta správná budoucnost. Stáří je tupé, dětí jsou nad ně. Pak zestárly, odešly z domova, začaly platit nájem, plenky, sunar a dětskou výživu. A pochopily. Hesla, nadšení a extáze je jedna věc, reálný život a dřina druhé.

Jak dopadly Hitlerjugent se svojí jednotnou Evropou? Jak dopadli svazáci SSM se stejnými žaludky a stejnými odměnami za práci? Jak dopadli dokonce američtí Hippies se svými naivními ideály?

 

 Důležité (pro militantní cenzory)

Hitlerjugent není srovnání zrůd nacismu a dnešních Pirátů,  ale naivita těch, co na ideologii naskočí. Piráti naprosto nejsou zrůdy nacismu z pohraničí, ale naivitou nezkušeného mládí. Někteří se poperou se životem od patnácti a vítězí, někteří chodí na univerzity a dopadnou jak sedláci u Chlumce. Jack London se v patnácti létech dokázal postavit na vlastní nohy, nebyl mamánek, nebyl závislý na dotacích a ač dnes mrtev, zná a bude ho znát celý svět. Pochopil život a následné. Realitu.

Tihle mamánkové chtějí, abychom jim zaplatili byty, mobily, dovolené a oni nám ukáží, jak dokáží žít!  Hlavně je zvolit.

A co za pět, deset let?