Peníze na sociální služby se najdou, tvrdí Maláčová. O tom se nepochybuje. Byl by to problém pro celou vládu. Ale něco visí ve vzduchu.

Za prvé je zajímavé, že o práci, kterou nikdo nechtěl dělat, je najednou takový zájem. Má to logiku? Samozřejmě má. Zvedly se platy. (40%) Ale to není hlavní. Kdo viděl ještě nedávno jednu starší ženu, jak se plahočí kolem několika přestárlých a nemohoucích, a najednou jsou luxusní hospice, excelentní vybavení a málem více zaměstnanců, než nemocných. Zda všude, těžko bez přesných údajů natvrdo určit, ale i televizní záběry ukazují vše jiné, než "Zilvarův chudobinec" z "Bylo nás pět". Jakoby po inkluzi, obchodem s dětmi v pěstounské péči za peníze místo Klokánků se našel třetí úžasný byznys, jak odklonit peníze. Audit a pak seznámení veřejnosti by skutečně neuškodilo.

Ale to hlavní: v sociálních službách prý schází 7 miliard. Pro přežití je třeba alespoň dvě, které prý nakonec Maláčová najde. Slíbila v Parlamentu.

 

Co je na tom zajímavého?

7 miliard je přesně výše, která se dá ušetřit ze 17 miliard neziskových organizací,

které se mohou ze dne na den škrtnout. Těch 7 slovy sedm miliard je přesně suma, kterou dostává politický nezisk různými cestičkami dotací a které by se mohly ze dne na den zrušit. A tisíce politologů, tisíce vykladačů co je a co není správné by si mohlo vykasat rukávy a začít konečně pracovat. Třeba v lesích, kde je třeba zlikvidovat kůrovcovou kalamitu, či sázet stromky v holinách, když konečně prší.

Pokud Babiš nechává Maláčovou a nezisk (zbytečný, politický) vykysat a pak přesune peníze k potřebným, palec nahoru. Mladí mají pracovat a ne se válet na dotacích. Pokud to však je jenom hra pro veřejnost, musíme se připravit na rozklad koalice.

Ano, zdroje v nezisku skutečně jsou, pokud zaměstnáváme neproduktivní flákače typu "Člověk v tísni" a Strachota do škol ve formě bolševické vokovické Sorbony a pokud je přestane vláda a Plaga s Maláčovou platit a ušetřené peníze dáme dětem a potřebným, dokonce poděkujeme.

Bude mít Babiš odvahu konečně do politických šmejdů říznout? Třeba parta u Hamáčka pod názvem:

CTHH MVOvěřený účet

@CTHH_MV

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám MV ČR

 

CTHH MV

Tisková zpráva – Dezinformační weby a zpravodajství v ČR

Praha, 6. 5. 2019 – Více než čtvrtina Čechů starších 15 let si myslí, že „nelegální migraci obyvatel muslimských zemí do Evropy ve skutečnosti organizuje EU.“ Takřka každý pátý respondent starší 55 let se domnívá, že demonstrace proti vládám v České republice, na Slovensku a v Maďarsku platí George Soros. Vyplývá to z exkluzivního výzkumu agentury Nielsen Admosphere pro Nadační fond nezávislé žurnalistiky, který byl realizován v rámci rozsáhlé studie Zpravodajství a zpravodajské weby 2019 na reprezentativním vzorku 1015 respondentů internetové populace ČR starší 15 let v dubnu 2019.

Činnost NFNZ – Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky můžete podpořit finančním darem

 

Za naše peníze vyzkoumali: lidé věří, že Merkelová do Evropy migranty pozvala a dětem se musí přes Strachotu do hlav nalít, že to PRÝ dle CTHH není pravda! V osmých a devátých třídách. A na to jdou miliardy! Vlastně se ani pořádně neví! Možná desítky miliard.

Tak kdo je ten dezinformační šmejd, pane Hamáčku z ČSSD, na kterého jste vypracoval zákon: “předsudečná nenávist”? Jsou to ty peníze pro Maláčovou na sociální služby?

 No, nekupte to...