Jak se poznali v našem dětství sralbotkové? Byli to zbabělci, kteří běhali za soudružkou učitelkou, žalovali a když se měli někde rozhodnout, měli pokakané gatě. Dnes tato hnida v dospělosti poráží komunisty minulou válkou v roce 1989 ač se mnozí narodili po roce 1990 nebo čůrali do plenek, dělají si zásluhy, jak nám vybojovali svobodu. Hřib (44 let) Pospíšil (43 let) a tito dva hoši už ve třinácti  naháněli se zbraní v ruce ÚV KSČ  a hrdinně bojovali proti KGB...

 

Pane Bože, kdo tuto divnou společnost volil?

Hřib z Moravy (Gottwaldova) tvrdí, že bojuje tvrdě za Prahu proti Číně. I hrdina Pospíšil z Chomutova. Pražáci... To je fakt, ale fakt odvaha. Asi stejná, jako když někdo bojoval za bolševika ve svazácké košili proti západním imperialistům. Kde nic nehrozilo. Pouze pochvala a řád Lenina.  Například bolševický generál Petr Pavel byl takový rudý hrdina a když se změnilo vedení, hned vyměnil kabát. S pionýrským šátkem na krku a ve svazácké košili stáli u pomníků Lenina a Stalina. Dnes hrdinně bojují proti Číně. Teda ti starší. Také se musí odvážně vrhat do České televize a bojovat za pravdu. No, pravdu.

 

 Nyní věcně o co jde

Katalánsko, Donbas (Východní Ukrajina), Tchai-wan

Všude stejný problém. Jako z kopíráku. Všechna tři území či občané žádají samostatnost, či vlastní svrchovanost. Naopak Španělsko, Čína a Ukrajina žádají neporušení celistvosti. Prašť jako nakopni. Kdyby Hřib a Pospíšil byli osobnosti typu Tomáš Garrigue Masaryk a Alois Rašín, nesnížili by se k tomu, aby se plazili před mocnářstvím jako tato trapná, podlézající dvojce. Tady těm dvěma nic nehrozí, takže lezou na barikády, kde se nebojuje. Hrdinové v pokaděných gatích. Prostě sralbotkové. I když u Pospíšila to lze pochopit a zázemí Hřiba? Těžko říct. Referendum Katalánců, kdy byly miliony v ulicích a žádaly svobodu pro tuto spodinu nic neznamená. Tam by se museli politicky prát a ztráceli body. Političtí vězni v čele s katalánským premiérem Carles Puigdemontem? Tam to smrdí, tam musí být odvaha a názor. Hrdost a neshrbený hřbet. A hlavně charakter. Odvaha jít proti proudu. Za čest.  Ale vylézt na pražské hradby, ohánět se Žižkou z Trocnova a Masarykem, zatímco jim lejno leze ze slipů, protože se bojí, že by museli své hrdinství dokázat i na východní Ukrajině či v Katalánsku je už jiné kafe.

 A perlička:

Orchestr PKF – Prague Philharmonia žádá Prahu a ministerstvo kultury, aby mu nahradily výpadek příjmů způsobený tím, že Čína zrušila jejich plánované turné. Filharmonici to oznámili v tiskové zprávě s tím, že od obou institucí cítí vstřícnost. Praha podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) poskytne orchestru významnou slevu z pronájmu Obecního domu na zahajovací koncert sezony. Zaplatí to Hřib a Pospíšil z Evropských peněz? Kdeže: Hřib jim to vyplatí: z našich daní. Šmejd.

Primátor Hřib uvedl, že občané České republiky orchestr s radostí odškodní. I šašek Šmarda je odškodní. Z našich daní. Skrblík Staněk z našich daní ne. I proto musí zmizet. I Hřib a Pospíšil ne. Teda pozor, ze svých. Z našich ano. Mají málo a nebudou sami sebe okrádat. Ale lid český je blbý a pochopí. I ten moravský.

 

 Víte, kdo ty hrdiny (údajně) volil? Ti mladí, prý chytří, především vysokoškoláci studující v Praze. Tak to nás potěš koště. Vážně je to naše budoucí inteligence, co takto volila?