Svět, o kterém se nám ani nesní. Nebo sní? Jak se vypořádalo Finsko s diskriminačním utlačováním žen, dlouhých front na WC a genderové (údajné) rovnoprávnosti?

 

To nepochopíte, to nemá chybu, i my žasli, jak se chytrost rozlévá západním světem. Teda chytrost: znáte to české přísloví:

Stará anekdota vypráví o Čechovi, jenž se modlí k Bohu: "Pane Bože, můj soused má kozu a ta mu hodně dojí." Bůh ho přeruší a říká vlídně: "A ty, můj synu, bys jistě chtěl mít také takovou kozu, že?" A Čech odpoví: "Ne, Bože, já bych jenom chtěl, aby ta koza sousedovi chcípla."

 

Tak přesně takto se vypořádalo Finsko s problémem gender a údajným diskriminačním utiskováním žen na WC.

Představte si: máte pět ženských kabinek a pět mužských pisoárů. Pisoáry zabírají prostor jedné kabinky. A zatímco cca 100 mužů je za chvíli hotovo, před ženskými kabinkami je stále dlouhá fronta. Prý diskriminace.

A tak intelektuální hvězdy západní to dovedly do dokonalosti. To, co urychluje, totiž pisoáry - se zrušily, muži se spravedlivě zařadili do front se ženami.

Pisoáry zrušeny

A výsledek?

Ženy se "neodbaví" rychleji, ale muži znásobí fronty a musí čekat daleko déle. Ale je to spravedlivé: muže se podařilo zastavit. Čekají stejně dlouho jako ženy...

 

Přesto by se někde mohli kontaktovat, takže...

Muži mají "své" umyvadlo modré

A nyní si přečtěte ještě jednou českou anekdotu výše.

 

I v USA mají společné kabinky, takže odtud vítr fouká?

Americké genderové antidiskriminační WC

Vážně nevěříte, že se svět nezbláznil a fantasmagorická zaslepenost (zatím) nezvítězila?

 Petr Pokorný na cestách