Vytisknout

Opilecká lavička v částce 10 000 stála 1 200 000 Kč, slovy milion dvěstě tisíc. Babiš je břídil, ale Pirátům to nevadí. Krást se má, pouze Babiš ne. (Pokud krade, což je otázka)

 

Kdo zaplatil tuto částku? STAN a nebo lidé? Toto policie nevyšetřuje? A Piráti mlčí?

Jan Lacina a jeho parta Starostů a nezávislých - prý nekradou! Něměli by se "šábnout"?

 

Staří známí

Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky. Jinak než tímhle okřídleným výrokem Viktora Černomyrdina snad ani počínání naší radnice na Praze 6 vystihnout nejde.

Lavička za 850 tisíc, kterou se rada naší městské části rozhodla instalovat před Národní technickou knihovnou, obletěla republiku. Částka šokovala i nás, zastupitele, protože radní se neobtěžovali celou věc projednat se zastupitelstvem.

Z důstojné připomínky Václava Havla se tak stalo veřejné zostuzení Václava Havla. Praha 6 je celé republice pro ostudu. Na vině není nikdo jiný než šestková radnice, speciálně pak místostarosta Jan Lacina, který měl vše na starosti.

Chápu, že umění něco stojí. Bylo ale vždy dobrým zvykem, že městská část na instalaci uměleckých děl získávala sponzoring ze soukromého sektoru. A 350 tisíc za ukotvení lavičky na místě? To je hodně špatný vtip. A stejně tak je špatný vtip celý postup radnice, napřed vysoutěžili lavičku a potom teprve hledali, kam ji dají. Přitom kvalitní veřejný prostor má vznikat přesně naopak. Normální je nejprve říci, kam chci dílo umístit, a pak pro toto konkrétní místo umělecký artefakt vytvořit.

A to prosím není nějaký hejt na Václava Havla. Ostatně byl to osobní přítel mého otce a celé naší rodiny. O to víc mě to osobně velmi štve. Václav Havel je významná osobnost našich dějin. Je spojený s Prahou 6, a i proto si upomínku na Praze 6 zaslouží.

Nezaslouží si ale, aby jeho památka byla dehonestována diletantstvím naší radnice.

Zastupitel Prahy 6 Jakub Stárek (ODS)

 

 NIKDY NEZAPOMENEME!