Vytisknout

Mají rozhodčí povinnost v každém zápase zařiznout Spartu? Do očí bijící a ještě drzost Malinského: Byl to jasný faul, on mě kopnul do nohy. Za mě jasná penalta. Matěj Hanousek si musí přečíst pravidla a aspoň se dozví, co je a co není faul," prohlásil pro oficiální stránky Slovanu. "Dal jsem si tam šikovně nohu..."

 

Pokud je to, čemu jsme říkali "stolička" šikovně nastrčená noha, tak by měl být Malinský za provokace dodatečně potrestán a sudí? Posuďte sami:

Pár jasných důkazů

Jednoznačně fauluje modrý
Z jiného pohledu - levou sparťanovi hodil stoličku
Z dalšího pohledu nadupnutí modrého
Za divadlo se Liberec netrestá?
Malinský měl dostat také červenou!

 

Sice neomlouvá, lidé by měli udržet emoce, ale být v kůži sparťanských fanoušků, když má rozhodčí videozáznam?

 

A aby to nebyl subjektivní pohled, byť foto je naprosto průkazné a rozhočí by měl dostat okamžitě padáka: je to už totiž druhý případ, zde je vyjádření i komise:

 Podle vyjádření komise se v penaltové situaci v 54. minutě dopustil přestupku naopak domácí Tomáš Malinský, který nejdříve levou nohou atakoval bránícího Matěje Hanouska. "V této situaci pochybil i VAR utkání Jiří Adam, který situaci nesprávně vyhodnotil jako pokutový kop a poslal rozhodčímu na hrací plochu pouze jeden záběr k přezkumu této situace," uvádí komise. Navíc prý v této situaci neměl VAR vůbec posílat záběry na přezkum.

"Rozhodčí nechal pokračovat ve hře a nenařízení pokutového kopu nebylo zjevnou chybou rozhodčího," upozorňuje vyjádření s tím, že tak učinil v rozporu s Protokolem VAR. Julínek totiž původně souboj Hanouska s Malinským neodpískal, v přerušené hře ho Adam poslal k obrazovce. Ve 42. minutě pak rozhodčí Julínek podle komise odpustil Liberci červenou kartu, když neudělil druhou žlutou kartu domácímu Tarasu Kačarabovi za bezohledné podražení Tetteha.

V podstatě měl Liberec dohrávat v devíti a penalta platit neměla. A pak se bavíme o čistotě ve sportu. Tragikomedií je, že toto viděl rozhodčí, stejně tak i rozhodčí u videa a zpomaleně a přesto tvrdě poškodili už podruhé Spartu. Když se říkalo, že Plzeň a další vyhrávají za "kapříky" přes penalty jako pomsta za bolševickou Spartu, nebyl důkaz. Dnes je. Co udělá komise rozhodčích a vedení fotbalu?