Profesor Václav Klaus zatím nepřiřadil k extremním "ismům" i afor"ismy"... Jak jinak nazvat šaškárnu, kdy ze škol lezou samí politologové, političtí geografové a další nedovzdělaní nedouci, takže když stávkují proti klimateplu a klimasuchu, venku sněží a oni utečou k ústřednímu topení, místo aby dokázali svou pravdu. To je ta dnešní, vysoce vzdělaná mládež.

 

Ne, to vážně není vtip, ani afor"ismus".

Studenti na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v úterý zahájili okupační stávku za klima. A současně vyjíždějí posypové vozy na D1, protože se předpokládá kalamita, sněžení a námrazy. Takže budoucí filozofové usoudili, že klimatické horko a sucho asi nebude a přesunuli své stávkové stanoviště k ústřednímu topení do škol. Hlavně si něco vymyslet a neučit se. Na chodbách fakulty chtěli přespat. Vedení fakulty bylo ale proti a studenty plánuje vyzvat, aby ve 22 hodin budovu opustili.

Jenom není jasné, proč nejsou ze škol vykopáni a proč jim školné my, údajně dementní 50+ hradíme! I když, vlastně mají pravdu, jsme blbí, že jim školné hradíme.

 

Je horko a sucho, tvrdí studenti, ale dokázat to neumí

 

Páni rodičové, to je vaší zásluhou, že na školách jsou tací blbové, místo aby někde pracovali. Úroveň škol je šílená, komunisti by žasli, co tam nalezlo. Když jsme chtěli více otevřené školy, mysleli jsme to tak, aby studovali VŠICHNI NADANÍ, ale Evropská unie to uchopila tak, že studovat budou VŠICHNI: blbí i pitomí. A už se to projevuje. Ani počítat neumí. Tak kam jsme došli za 30 let?

My starší nevíme, zda se máme smát, nebo brečet. Je horko a sucho. My starší tvrdíme, že je zima jak v psinci, sychravo a sněží. Prostě listopad. Kdo tedy má pravdu, paní inteligentní komisařko Jourová? "Chytří" dnešní studenti, nebo my?

 

Je pravdou, že Klimatická Greta a klimatický panel se odletěly ohřát do slunné Kalifornie?