Vážně si mohou Evropské lepšohodnoty v televizi dovolit jakékoliv urážky, a co víc, nějaké Lidové milice formou STB vyhrožovat z veřejnoprávní televize občanům naší země české?

 

Velmi ostrý protest a stížnost proti pořadu Daniela Takáče Interview Čt24

 

Důvod: Václav Klaus a Donald Trump nejsou šmejdi

 

Vážená rado,

není možné, aby si jakýsi samozvaný cenzor Šlerka uzurpoval právo selektovat občany, urážet, dehonestovat, kádrovat dokonce v přímém přenosu ČT, aniž moderátor bude žádat důkazy. Vážně nemají právo se ve veřejnoprávní televizi bránit weby a lidé, kteří jsou napadáni a máme si nechat výhrůžkami vnucovat, co si máme myslet? Dokonce ještě dělat konspirační seznam jak za Hitlera?

 

Interview ČT24

Premiéra:
8. 11. 2019
18:28 na ČT24

 

9.minuta - zkráceně: "To umění politiků jako je Václav Klaus či Donald Trump je, že nejsou součástí systému. Fakenews je produkováno lidma, kteří vlastně vyprodukují fakenews nejvíc, ale je to jenom rétorická strategie. Ve skutečnosti potřebujete onálepkovat a zdiskreditovat jakékoliv zpravodajství,  protože nejčastějším prostředkem populistické politiky je čirá lež. V tomto se chovají tito politici jako šmejdi, co prodávají hrnce."  (Jedná se o Václava Klause mladšího – vše směřuje k očernění jeho a Trikolory, kde je výslovně s dalšími uveden.)

 

V právním státě je svoboda slova a pluralita názorů zajištěna: jak je možné, že generální ředitel Dvořák zakázal, aby ti, kteří jsou uráženi hosty České televize, se nesměli bránit? Vážená rado, toto je pluralita názorů a svoboda, toto je veřejnoprávní služba, že Šlerka smí dehonestovat a urážet a ti, kterých se to týká, nedostanou okamžitě v přímém přenosu prostor na obhajobu, či dokonce vyvrácení dezinformací a urážek? Skutečně dovolila RRTV hostům České televize, aby směli bez důkazů urážet kohokoliv, kdo je napadne? Navíc, je skutečně vše černobílé?

Jakýsi Šlerka z Ústavu vykládá svoje moudra a Česká televize to odvysílá? Jak je možné, že jeho názory neprojdou oponenturou a důkazní profilací? A přesně tato cílená dehonestace veřejnoprávní televize dovádí bezmocné poctivé lidi k neadekvátním reakcím, které následně Šlerkové a Vrábelové v České televizi označují jako důkazy nikoliv jejich provokací, ale jako důkazní břemeno „šmejdů“ jako je Klaus mladší či Donald Trump!

Jak dlouho budete ještě trpět tyto provokace, urážky a naprosto totalitní způsob vysílání dezinformací z prostoru České televize, aniž dáte napadeným občanům a webům možnost obrany a cíleným jednostranným útočením likvidujete pluralitu názorů ve veřejnoprávním médiu? Šlerka vykládá o jakési aféře na Hillary Clintonovou, a co vytvořila Hillary Clintonová, aby se dostala k moci, už neříká?

Jakým právem mluví jakýsi Šlerka jménem lidu a státu? Jak je možné, že vede jakýsi soukromý subjekt policejní vyšetřování formou Lidových milic a STBáckých praktik jako za totality a dokonce to prezentuje jako službu ve veřejnoprávní televizi? Vážně zde je možné dle zákona vytvořit soukromé Lidové milice, potažmo lidové STB?

Blíží se snad doba, kdy se začnou opět stavět koncentrační tábory, kam budou lidé jako Šlerka a Vrábel posílat ostatní s jiným a nepohodlným názorem?

Mimochodem, agresivita lidí nestoupá z důvodu horší společnosti, ale proto, že stejně jako Sudetoněmeckou stranu a provokace henleinovců nikdo netrestal a odsouzeni jsou až ti, kteří na to upozorňují: namátkou Jan Opletal, Jan Palach a naposledy stařík Jaromír Balda, který to udělal tak šíleně, že byl nazván teroristou. I když i on zoufale upozorňoval na lhostejnost a bezmocnost národa proti cizím vetřelcům stejně jako Opletal či Palach. Došlo to tak daleko, že tito novodobí STBáci si mohou dovolit vše, dokonce (zatím) beztrestně vyhrožovat prezidentovi podříznutím a zabitím jako člen ODS, což samozřejmě Šlerka ani Takáč nezmíní, ale jediný příklad dá z nějaké fantasmagorie o Clintonové, kdy nikdo zde ani netuší, která bije, nebo zoufalého důchodce Baldu, který udělal zoufalý čin jako Palach, aby upozornil!

Kádrování ze státní televize zde bylo naposledy za totality, kdy Václav Havel byl popsán jako nepřítel lidu a všichni s podobným názorem byli dehonestováni a umlčováni. A stejně tak nesměl Václav Havel vystoupit na svoji obhajobu. Nyní slavíme výročí 30 let pádu totality a veřejnoprávní médium se vrátilo do této doby? Je rok 2019…

Mimochodem, vážená rado, proč stejný prostor nedává Česká televize na prezentaci sprostot a výhrůžek člena ODS Novotného, či dokonce časově stejný pořad, jak podříznout prezidenta Zemana jako svini dalším členem ODS? To je ta vyváženost a pluralita veřejnoprávního média: jedno zdůraznit, druhé zamlčet, či odsunout do pozadí? Je snad jiný názor horší, než vražda prezidenta České republiky? Kam jsme došli 30 let po revoluci?

V Praze 9.11.2019

Petr Pokorný

 

 

odpověď z RRTV

Nyní se navíc budou projednávat další dvě Výroční zprávy Rady o činnosti a hospodaření České televize. (2018) A tam by už mělo být promítnuto vše extremistické i Václava Moravce. A tam se bude lámat chleba: jak se zachová premiér Babiš a ANO? Podpoří praktiky STB, nebo vrátí do České televize demokracii a pluralitu?