Pokud slyšíte nenávistný projev Urválka a nenávistný projev Němcové, v ničem se neliší. Nesmiřitelnost je absolutní. A lze přidat další.

 

A právě toto je znak totality, třídní nenávisti a extremismu. Stále se opakující přísloví, že zloděj křičí chyťte zloděje.

Všimli jste si reakcí Němcové, Výborného a dalších, kteří se tolik ohánějí svobodou a demokracií? Všimli jste si, kolik těchto rádoby demokratů neuznává svobodu slova a volný trh, ale naopak cenzuru v zájmu Evropské unie a dotace z EU?

 

Zatímco Válková měla být hrdinka, takto pláče jeden z velkých bojovníků proti komunistům Hrušínský: Za podpis Anticharty se stydím, ale mrzí mě, že se pranýřuje třeba Jan Werich, ale neznáme skutečné viníky, tvrdí Jan Hrušinský. Většina lidí podle něj Antichartu nepodepsala dobrovolně a byl za tím i psychický teror. Popisuje, jak komunisté zlomili jeho otce, kterého podpis dokumentu ponížil, a jak bylo vyhrožováno i jemu. 

Hle, tak táta a syn Hrušínští podlehli, aby mohli hrát, ale druzí měli hrdinně vzdorovat? Chce se mi z nich zvracet!

 

A v tom je právě paradox dnešní doby.

Zatímco KSČM dnes jedná (až na výjimky) jako socialistická strana, pravicové mikrostrany včetně Pirátů a ODS se chovají jako bolševici: jejich krédem jsou provokace, urážky, udávání a podávání trestných oznámení.

Vrátím se k poslankyni Válkové: vážně nám nějaký (s prominutím) pitomec historik bude tvrdit, že v době normalizace komunisti v Československé televizi vyprávěli, jak v padesátých létech vraždili a promítali šíleného Urválka? Bohužel na tuto strunu naskočila nejen šílená a nenávistná Němcová, ale i Soukup na Barrandově, historik Tůma či různí skřeti, co vylézají ze záhrobí.

Neskutečný žvást: vážně v roce 1969 vysílala Československá televize o zavraždění Horákové a kdo se na tom podepsal? Dělají z nás idioty? V roce 1969 vysílala Československá televize opět výhrůžky členů ÚV KSČ a nic jiného!  

Kdo se zajímal o veřejné dění, musel i v 70. letech vědět, kdo je Josef Urválek, říká v rozhovoru pro LN ředitel Ústavu pro soudobé dějiny AV historik Oldřich Tůma.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/historik-o-valkove-nedokazu-pochopit-proc-lide-s-takovou-minulosti-usiluji-o-funkce-urvalek-byl-znam.A200110_204847_ln_domov_vag

Jak pracovala Československá televize v roce 1969 a proč je historik Oldřich Tůma lhář, nebo podvodník: kdo vysílal o zločinech komunistů v roce 1969?

Oldřich Tůma  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

DŮKAZY

22. července 1969

Zpráva o zabezpečení veřejného klidu v ČSSR k 21. srpnu 1969, předložená ÚV KSČ
„...Učinit opatření, aby se [v televizním vysílání] neobjevovaly zprávy nebo vystoupení narušující internacionální vztahy mezi socialistickými zeměmi. Připravit předem televizní vystoupení1. tajemníka ÚV KSČ s. dr. Husáka, případně předsedy vlády ČSSR s. ing. Černíka. O jejich zařazení do vysílání… rozhodnout na základě vývoje vnitropolitické situace…; V srpnu zařazovat vystoupení známých účastníků SNP a příslušníků čs. armádního sboru v SSSR... připravit vystoupení navrátilců posrpnové emigrace…; Zařazovat reportáže o pozitivních otázkách rozvoje našeho národního hospodářství…; Uložit ministru – předsedovi FVTI [Federálního výboru pro tisk a informace], aby v srpnu svolával operativní porady ústředních ředitelů ČTK, rozhlasu a televize… soustavně prověřovat a kontrolovat stav techniky a jejich zabezpečení spolehlivými osobami…; Uložit předsedovi Federálního výboru pro pošty a telekomunikace, aby zabezpečil spolehlivý a bezporuchový provoz všech státních sdělovacích prostředků…“

23. července 1969

Zaměření a hlavní úkoly ideologické práce strany, státních orgánů a sdělovacích prostředků
„... Bezprostředním cílem je… promyšleným působením masových komunikačních prostředků zabránit, aby pravicové, protisocialistické a antisovětské síly mohly zneužít 21. srpna k vyvolání šovinistických nálad…; Objasňovat [divákům] že otázka suverenity našeho státu je úzce spjata s upevňováním proletářského internacionalismu…; Programy rozhlasu a televize ve dnech kolem 21.8. schválit zvlášť jako samostatné dokumenty s tím, že bude dán patřičný důraz na seriózní a hodnotný kulturně zábavný program…; V případě, že se ve státních sdělovacích prostředcích objeví nepřátelské zprávy nebo invektivy, provést neprodleně kádrová opatření a podle situace je publikovat….“

1. srpna 1969

Rozkaz náčelníka Okresního oddělení VB v Liberci
„...Kontrolovat osádky vozidel… přitom věnovat pozornost osobám politicky silně angažovaným, jako např. Pachman, Moučková, Kriegel…“

11. srpna 1969

Operativní porada komise předsedy vlády ČSSR
„...Opatření v Čs. televizi jsou přijímána v intencích vydaných nařízení. Přispívá k tomu stabilizace politické situace v této instituci, převládající realistický postoj členů KSČ a převážné většiny nestraníků ke konsolidaci…“

 

 Kde sakra máte prostor na vysvětlování o represích komunistů a Urválkovi?

Je fascinující slyšet, že extrémní bolševik a bojovník proti západnímu imperialismu generál Petr Pavel to s rudou knížkou dotáhl až do NATO a vykládá nám o demokracii a Válková je dehonestována za jeden článek s Urválkem, o kterém se pravda napsala naplno až v roce 1990!

Odmítám selekci, kdo byl správný a nesprávný bolševik: buď se měli vyrazit všichni, co se nějak podíleli na komunistickém běsnění, nebo nikdo. Aby nám nějací šmejdi, co nezažili ani vojnu, nebo dokonce tancovali pro gaye u tyče, vykládali o morálce? Nebo třiceti, čtyřicetiletí jak jsme měli vzdorovat totalitě?  Ta nenávist z nich jenom teče a ač je v úvodu humorná koláž na odlehčení, ta podstata z ní vyvěrá:

Čert vás vem, vy prolhaní politici, herci a pseudovykladači morálky: kdyby se změnil režim, zase byste lezli do zadku jinému, kdo víc sype! Po válce jste hrdinové a sami jste byli v době války kolaboranti! Jste pouze hnus a sliz, nic méně!

 

 Související

Okupace 21.srpna 1968 dnešníma očima

Výročí dvaceti let od vpádu spacákového teroristy Rumla do České televize a likvidace plurality!

17.listopad a další zvěrstvo České televize: děti vykládají, jak jsme MY žili za socialismu! Jakým právem nás uráží?

S Válkovou to od Info.cz (od Půra) byla pěkná prasárna