A asi hvězda Pirátské strany nechtěla příliš zabrousit do dalšího pokračování. Řekla sice A, ale už nechtěla říct B.

 

To "A" je totiž úžasná zpráva: já chodila do školy v Los Angeles. Tam dávali dětem snídaně a obědy zdarma, to je lepší, než represe. A jaké je pokračování, paní pohádko o úžasném americkém sociálním zázemí a výchově? To "B" je totiž: pak si daly dětičky nožičky na stůl, a když je pan učitel otravoval s blbým učením, řekli mu, že ho zastřelí. Což se také často dle statistik stane, ale pro úžasnou odbornici Richterovou je to jaksi jenom prkotina.

Komedie, tragedie, nebo tragikomedie, co je dnes za zjevy a výplody v českém parlamentu? I když upřímně, tato prapodivná nemoc se šíří Evropou jak epidemie koronaviru v Číně.

Zatímco ta komedie a tragedie je mezi řadami Pirátů, tragikomedií je to, že se ve finále musíme zastávat Maláčové, protože nikoho nenapadlo, že se ve sněmovně zjeví ještě něco příšernějšího.

 

Trochu statistiky

Za socialismu  byla v ČSSR vymýcena negramotnost: i cikáni uměli číst a psát a podepsat se. To už dnes neplatí a díky dotacím a prapodivné pozitivní diskriminaci nejen stoupá negramotnost, ale s tím počet vyloučných lokalit. (Dnes si říkají Romové)

 

V USA je 32 miliónů negramotných, což je dle statistik kolem 16% obyvatel. USA jsou vyspělé...

V roce 2018 zemřelo na školách ve Spojených státech vinou střelců 113 lidí. Většinou dětí.

Spojené státy vydávají na zdravotní péči na obyvatele zdaleka nejvíce v rámci zemí OECD (18 % HDP) ale přes 10 milionů lidí zde stále nemá vůbec žádné zdravotní pojištění. A mnozí starší si normálního lékaře nemohou dovolit. Zdravotní pojištění (jak veřejné, tak často i soukromé) pokrývá jen základní služby a za zbytek zákroků tedy občané musí zaplatit extra. Na což více jak 50% občanů USA už nemá. A zdravotní péče je navíc v USA poměrně drahá . (Zkuste porovnat s námi - jak jsme zaostalá zem, kde i ti, co nepracují, mají vše)

Americký vzdělávací systém je prý nekvalitnější na světě

Ale jaksi už se mlčí, že tam kdo nepracuje a neplatí, nemá vzdělání žádné a pak žije celý život na ulici, nebo se srocuje v gangách, kam se neodváží ani samotní policisté. Děti, kterým zaplatíme studium v USA to nadšeně chválí. Americké děti se často zadluží na celý život. Takže zatímco naši pseudostudenti za naše peníze americké školství adorují, 32 miliónů negramotných Američanů mluví jinak. Vystačí si se třemi křížky. A založí gang.  Paradoxem ten nejnebezpečnější je v Los Angeles, o kterém bájí Rychterová (Vznik: 1959 Oblast: Los Angeles, Arizona - počet členů: 30 - 50 000 a vraždy, loupeže a drogy jsou základem)

Asi to vše má hodně společného s proměnou společnosti, kterou se nyní snaží prezident Trump zablokovat.

Zatímco v roce 1980 běloši tvořili 79,6 procent obyvatelstva, v roce 2016 to byl již jen 61,3 procent. Pod 50 procent pak má jejich podíl na populaci klesnout kolem roku 2050. Počet dětí bílé pleti klesá, umrtnost stoupá. Opačný trend však v USA zažívají hispánci. Právě jejich porodnost má největší podíl na zvyšujícím se počtu amerického obyvatelstva a očekává se, že k němu v budoucnu přispějí ještě více. „Podíl hispánců narostl z 6,4 procenta v roce 1980 na 17,9 v roce 2016. V roce 2060 to pak bude kolem 29 procent,“ stojí dále ve zprávě.

Ale Richterová je nadšená, čím více asistentů, tím více negramotnosti

„Když mně bylo deset let, tak jsem půl roku chodila do školy v Los Angeles, kde byla rodilou Američankou jen paní učitelka, jinak to byla třída plná přistěhovalců, a tam to bylo tak, že se pozitivně vyzdvihovala docházka, ve třídách byli asistenti a zdarma tam byly nejen obědy, ale i snídaně,“ prozradila poslankyně. (To výše popsané ji nezajímá, z jejích peněz to nejde)

 

 Zdá se, že Piráti už žijí v reálném komunismu, ač proti němu slovně bojují.

My budeme pracovat a platit,

Piráti za to budou žít.

 

Za socialismu se v ČSSR děti ve škole povinně učily. Žák, který se choval jak kretén, dostal "vejřez", a když to nepomohlo, šel do pasťáku. Dnes je základem školy chovat se jak kretén, nosit kšiltovku, dredy a budoucnost je u hašiše a mobilu. Zatím střelba ještě ne, ale mnozí by to sem z Los Angeles přitáhli. Teprve potom budeme moderní. Američtí.