Pražská policie navrhla obžalovat zastupitele a bývalého radního Jesenice Martina Langa (dříve ODS). Lang mimo jiné napsal, že „Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini”.

 

Lang je obviněný z podněcování k trestnému činu, za což mu hrozí až dvouleté vězení. ČTK po zahájení stíhání napsal, že se nenechá zastrašit a že na smyslu svých slov trvá. Poslance, kteří pro zákon hlasovali, Lang označil za „proradná prasata”, která je dovoleno a nutné zabíjet. „Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit,“ psal komunální politik ze středních Čech dále. „Poslanci, kteří zvedli své ničemné pazoury pro schválení zákona o zdanění církevních restitucí, jsou smradlavá, proradná prasata. Nejsou to lidé a je dovoleno je zabíjet. Dokonce jsem přesvědčen o tom, že takové zrůdy je nutné pozabíjet, aby svou morální zrůdností nenakazili zbytek národa,“ doporučuje jesenický politik. „Není možné dále tolerovat ničemnost hloupých a všehoschopných zvířat. Taková zvířata nejsou vhodná ani na mýdlo. Hromadu sraček lze pouze spálit,“ pokračuje zastupitel z Jesenice.

Nyní soud nepravomocně zastavil trestní řízení proti bývalému radnímu Jesenice Martinu Langovi. Rozhodnutí soudu se ale ještě může změnit, státní zastupitelství totiž s postupem soudu nesouhlasí a podalo proti usnesení stížnost.

Osobně nevím, zda vzteklé výroky hodnotit jako trestný čin, když evidentně nevedou ke skutkové podstatě. Ale z BIS a od ministra vnitra vychází návod, jak všem zavřít ústa. A zákon by měl platit na všechny stejně: pán nebo kmán, ředitel společnosti LG Systems, nebo pomocný dělník.

 

Jenom malý dovětek: stále silněji se ukazuje, že ti, co osočují společnost z nenávisti a vyhrožují jsou nakonec ti, co jsou nejhorší. Nejvyšší státní zástupce Zeman chce tvrdě trestat všechny výroky na sociálních sítích a zavést pouze spisovnou řeč schválenou Bruselem. A do této pasti spadl první starosta ODS Novotný, nyní to asi čeká Langa z ODS. Jak vidno, politici jsou horší než obyčejný, dělný lid.