K rukám radě RRTV

 

Ostře protestuji proti ztrátě doporučovaného kritického myšlení

 

 Dne 9.3. 2020 v pořadu Interview ČT24 jsme se dozvěděli, že základní koncept je odstrašení a Rusko se prý neodváží nikoho napadnout (otázka je zda nechce, nebo neodváží, protože jenom hlupák by vyvolal jadernou válku)

a panem Jiřím Šedivým, zmocněncem pro odolnost a nové hrozby v rámci boje proti dezinformacím v 18:39 bylo vysloveno i toto:

 

Krym – situace je zamrzlá, respektive Rusko nepostupuje dále z toho důvodu, že prostě ta reakce západu, respektive euroatlantické aliance ať již to bylo posílení na východním křídle aliance nebo sankce vůči Rusku, podle mého názoru to funguje a dává to Rusku určité meze. A prý aliance od roku 2014 udělala taková opatření tak, aby potencionální riziko se nepřeměnilo v reálnou hrozbu.

Jenomže žáčkové jsou šťourové a v té pozici my jsme…

Redaktor Daniel Takáč nehnul brvou, natož aby se zeptal na záhadný časový posun a chronologii

Dle veřejných dostupných informací na obsazení Krymu 16. března 2014 reagovalo východní křídlo aliance a USA v roce 1999 výstavbou obrovské základny Camp Bondsteel v Kosovu?

Dle dostupných informací litevský premiér naznačil, že jeho vláda je ochotná rakety na svém území a ministr (Gates) to ocenil," řekl po schůzce mluvčí Pentagonu Geoff Morrell. To bylo v roce 2008, tudíž záhadná reakce na obsazení Krymu v roce 2014.

28.10.2013 napsaly Bakalovy Hospodářské noviny: Z bývalého rumunského letiště bude moderní americká základna. A že Rusko protestuje. Takže v roce 2013 to také byla reakce na obsazení Krymu v roce 2014?

I Česká televize psala 29. 10. 2013, že Rusko se zlobí. V Rumunsku se staví protiraketová základna USA. Také reakce na obsazení Krymu a rozpínavost Ruska v roce 2014?

Taktéž radar v Brdech, diskutovaný po roce 2000, měl být reakcí na obsazení Krymu v roce 2014? Jo vlastně na hrozby Severní Koreje. Vtip?

28.04.2006

Americké základny v Bulharsku

   Dohodu o zřízení amerických vojenských základen v Bulharsku podepsali dnes v Sofii ministři zahraničních věcí obou zemí Ivajlo Kalfin a Condoleezza Riceová. Na jejím základě poskytne Bulharsko Američanům dvě letecké základny: letiště Besmer na jihovýchodě v blízkosti Jambolu a letiště Graf Ignatěvo v jižní části země poblíž Plovdivu, jako i vojenské výcvikové středisko Novo Selo na východě Bulharska poblíž Slivenu. Výcvik amerických posádek se plánuje od příštího roku. Také toto je reakce na obsazení Krymu v roce 2014? Divná chronologie.

A takovýchto záhad je násobně víc, ale asi redaktor Takáč nechtěl pana (anti)dezinformačního politruka Šedivého obtěžovat, aby se neunavil. Škoda.

 

Selský rozum a chronologie říká, že USA NEJDŘÍVE obklíčily Rusko, ale asi nejsme experti. Nebo platí pravidlo, že i mistr tesař se utne, když není kontrolován.

 

V jiném pořadu Václav Moravec o dezinformacích a hoaxech vysvětluje, jak je pro nás důležité správné kritické myšlení. Jenomže pokud se pan Jiří Šedivý staví do role mentora a učitele a nás postaví do posluchačů a žáčků, neměl by ono kritické myšlení uplatnit za nás pan redaktor Daniel Takáč a tyto otázky položit?

Musíte uznat, že my, občané postaveni do role žáčků expertním politikem proti dezinformacím a hybridním hrozbám u NATO se chceme zeptat na tyto nesrovnalosti stejně tak jako i na další zda je víc: dvě ruské základny, nebo 106 základen USA. Z monologu Jiřího Šedivého vyznívá, že jsou ty dvě víc, než 106. My ale do školy chodili a mnozí ji ukončili, nebo si myslí pan antihybridní a antidezinformační zmocněnec Šedivý, že se nedopočítáme?

To jsme my v době totality na PŠM (1975) a znovu to máme poslouchat a mlčet? (Není součástí dopisu)

Vážená rado, vše lze dohledat z veřejných zdrojů, takže je neuvěřitelné, proč pan redaktor Takáč není na rozhovor náležitě připraven a tyto otázky vymykající se zdravému rozumu nepoloží. Nebo nechť to expert na dezinformace Šedivý vysvětlí, když náš selský rozum na to nestačí. Ale aby si tam vykládal nesmysly, nebo minimálně naprosto nelogické věci a pan redaktor to nechal bez povšimnutí tak tam ani nemusí být a pan antidezinformační  Šedivý může vést pouze monolog. Sám se sebou. A vykládat nam JEHO pravdu. A z nás udělat poslušné přitakávající loutky.

S úctou povinný koncesionář ze zákona

Petr Pokorný

Odesláno se žádostí o vysvětlení.