Urážky tohoto poškozeného člověka se nesou sociálními sítěmi jak lejno do čističky v Troji, ale co z toho budete mít, když poškozenému člověku budete vytrvale vysvětlovat, že je poškozený? Jeho rodiče jsou určitě nešťastní, že se jim tohle narodilo, ale na druhou stranu: lze poškozenému člověku tolerovat úplně vše?

 

Neměli by se alespoň jeho rodiče národu omluvit, že Jakuba Jandu dostali na tento svět a že od té zvrácené ubohosti se distancují? Přece není možné, aby mu vše procházelo a za jeho poškození se ukrývala hanebná činost neziskové organizace nazývající se Kremlin watsch s tvrzením, že ty zvrácennosti jsou skutečné Evropské hodnoty, které má lidsvo Evropy v sobě zakódované!

 

Ale ta plejáda zvrácených lidí se rozrůstá: nejenom politici. Petra Procházková, Jourová, Jandourek, různí Kvapilové a další pseudo herecká a režisérská opovrženíhodná hodnota. Každý si můžete doplnit další.

Třeba idiotština: za Španělskou chřípku zlikvidujeme Španělsko, za Mexickou chřipku v roce 2009 potrestáme Mexiko a za Čínskou chřipku zničíme Čínu.

A co se ukrává za šmejdy pod názvem Evropské hodnoty? Toto si dovolil ten grázl napsat. Pokud by někdo takto napadl opačnou stranu, byla by v pozoru už Jourová se svou policejní četou a vyhrožovala by bojem s dezinformacemi a trestem. 

Ale poškozený Jakub Janda z její stáje si může dovolit vše?

 

 Na pražské letiště v pátek 20.3.2020  před polednem dorazilo letadlo se zakoupenými 1,1 milionu respirátorů. Ještě v pátek budou převezeny do centrálního skladu do Pardubic a následně rozvezeny do krajů, uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). V sobotu dorazí další dvě letadla z Číny se zdravotnickými pomůckami. V následujících šesti týdnech by pak měla pravidelně přivážet ochranné pomůcky tři letadla týdně. Nikdo si na nic nestěžoval, přestože je už 30.3.2020.

 

Dále jak lze urážet, když neznám příčinu - vadné rychlotesty: Španělsko z Číny nakoupilo vadné. teprve potom se zjistilo, že to vyrobil nějaký šmejd a ty certifikované to nejsou. Čínská mbasáda upozornila, že Madridu předala seznam firem, od kterých je možné nakupovat testy a zdravotnické pomůcky. Firma Bioeasy prý na nich ale nebyla. Ale logo CE používala.

U nás byl jiný problém a také se okamžitě na Čínu útočilo z "těch kavárenských kruhů": prý závadovost je až 80% a nefungují. Mají se vrátit. Jenomže vše je jinak. Používali je špatně. Nekvalitně přeložený návod? Každopadně dnes je fakt, že fungují za těchto podmínek:

 

Jak test používat?

Pokud test použijete podle nových pravidel, co vlastně ukáže?
Že člověk prodělal COVID-19 a vytvořil si proti němu protilátky. A to je dobré.

Ukáže i to, že člověk už vir neroznáší?
Ne, ale v algoritmu je nastaveno, že pokud rychlotest vyjde pozitivní, tak se udělá i test v laboratoři. Ten nám řekne, jestli člověk uvolňuje do okolí koronaviry.

A pokud ukáže, že je člověk negativní, další se nedělá?
Ne.

Je tam v takovém případě možnost, že by v něm vir mohl být a že by ho mohl roznášet do svého okolí?
Každý test má chybovost, a to i laboratorní metoda. Nikdy nemáte stoprocentní jistotu. Ale nějakou větší chybovost v tomto případě neočekáváme.

 

Hamáček: Vypadáme jako pitomci

„Ty testy fungují, ale musí se umět používat. Od začátku jsem říkal, že zdravotnictví nemá kupovat ochranné pomůcky, to máme dělat třeba my. Oni mají říct tu metodiku, jak se s nimi má pracovat. Pokud je někdo nasazuje do prvotní indikace, tak je hází z okna, a ještě vypadáme jako pitomci, že jsme přivezli něco, co nefunguje,” reagoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

 Urážky, urážky, urážky. Po Rusku se plejáda špíny vychrstla na Čínu. A přitom ty splašky vypouští poškození lidé typu Jakuba Jandy od tyče. I když: u mnohých je dobře, že naplno odkrývají svou tvář a jejich skutečné já.