Nenávist ke svobodě slova komisařky Jourové dosáhla vrcholu a celá společnost už nechce její "možné zločiny", jakožto výroky jejích kámošů, kdy se veřejně a neprozřetelně přiznala, že je korumpuje z veřejných prostředků nadále tolerovat.

 

Zde je trestní oznámení. A nelze se zbavit dojmu, že většina českého národa to přívítá nejen s úctou k právu, ale i s pocitem, že spravedlnost nesmí být slepá! Korupce má být trestána padni, komu padni!

(Mimochodem, všimli jste si, že ve veřejnoprávní televizi trestní oznámení na člena SPD Staníka běželo několik dní, zatímco toto veřejná televize také zametla pod koberec a zoufale to s hrůzou tají? Veřejnoprávní vyváženost...)

 

JUDR. JIŘÍ VYVADIL
sídlo: Panenky 353, 190 16 Praha 9,GSM: 606647760; E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;


Městské státní zastupitelství v Praze


Oznamovatel : JUDr. Jiří Vyvadil, nar. 2. 8. 1954, doručovat na adresu shora, či lépe na datovou schránku

Podezřelá: Věra Jourová, nar 18. srpna 1964 v Třebíči, adresu nechť si opatří orgány činné v trestným řízení

Trestní oznámení
- pro přečin podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod podle § 356 TZ
- zločin šíření poplašné zprávy podle § 357 odst. 1,4 TZ

Do datové schránky

Podezřelá coby eurokomisařka pronesla dne 27. Března 2020 ostré výpady a ničím nepodložené čili nepravdivé výroky proti Rusku a Číně s tím, že kůli pandemii nesmíme zapomínat na ruské dezinformace a užitečné idioty. Takže posíláme 5 milionů euro „nezávislým médiím. Uvedla, že Celá Evropská unie se potýká s koronavirem a podle eurokomisařky Jourové nelze ani dnes zapomínat na boj s dezinformacemi, které šíří Čína a Rusko. Tyto země musí dostat na srozuměnou, že se EU umí bránit, i když se musí vypořádat s užitečnými idioty na vlastním území.
(Viz Příloha č. 1)
Podle § 356 odst. 1 TZ se přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod dopustí ten kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
Podle odst. 3 písm. a) téhož ustanovení odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel odnětím svobody na šest měsíců až tři léta pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
Výhružný, ničím nevyprovokovaný tón vůči národům těchto supervemocí, zemí, které tak mohutně pomáhají v Itálii i po celé Evropě, a to jak materiálně, tak i vysíláním lékařů a zdravotníků je výrazem šíření předsudečné nenávisti založené na účelové politické motivaci, bez existence reálných podkladů. Připomeňme, že bez pomoci Číny a existence strategického partnerství mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou, umocněnou osobními vazbami českého a čínského prezidenta, ocitli bychom se v situaci USA, které díky stupňované protičínské fóbii, prakticky nemají žádné ochranné pomůcky.
Podezřelá ovšem vůbec nedoložila existenci nějakých dezinformací z těchto zemí. Její chování lze připodobnit pro lepší pochopitelnost chování například demokratických zákonodárců v USA, kteří vyvolali dva roky trvající vyšetřování údajného ruského zasahování do amerických voleb v roce 2016, hnali zemi na hranici mediální občanské války a ani po dvou letech se tento fakt neprokázal.


Lze tedy jednoznačně konstatovat, že žádné zásadní dezinformace, jejichž původcem by byla Čína či Ruska podezřelá neuvedla a proto její tvrzení je nepravdivé.


Podle § 357 odst 1 TZ se zločinu šíření poplašné zprávy dopustí ten, kdo úmyslně způsobí nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa tím, že rozšiřuje poplašnou zprávu, která je nepravdivá. Podle odst. 4 písm.a) odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, nebo
Pandemie, která zasáhla celý svět a i Českou republiku ohrožuje život i zdraví lidí. Šíření těchto rusofóbických a čínofóbických úvah silně podlamuje už tak ohroženou psychiku podstatné části české veřejnosti, která nesdílí tuto nenávist šířenou jak úzkými skupinami intelektuálů, pirátů či ostatní pravicové opozice, tak i eurokomisařkou Jourovou.
(Viz Příloha 1 obsahující část zásadně negativních reakcí veřejnosti k článku podezřelé ze dne 27. Března uveřejněné v Parlamentních listech)
Naopak, lze konstatovat, že vztahy mezi jednotlivými státy
Evroské unie jsou v současné době vyhrocené na nejvyšší míru a rozhodně nejsou způsobeny Čínou či Ruskem. Navíc, a to je podstatné, obě tyto velmoci mají eminentní zájem na pozitivních hospodářských i politických vztazích se Západem a tedy i Evropskou unií.
Podezřelá navíc podlamuje i úsilí českých nejvyšších představitelů, prezidenta republiky i předsedy vlády, kteří jednoznačně vyjadřují například představitelům Číny vděčnost za pomoc a to jen prohlubuje vyvolávání znepokojení.


Vše budí dojem, že šířením těchto nepravdivých informací se snaží podezřelá coby významná představitelka Evropské komise odvést pozornost od faktu, že uprostřed Evropské unie roste otevřená a ostrá kritika na fungování Evropské unie a neschopnost reálně řešit pomoc zejména nejpostiženějším zemím, Itálii, Španělsku. Do této kritiky se zapojili předsedové vlád Itálie, Španělska či Portugalska, ale i následně prezident Francie, kteří kritizovali sobeckost zejména Německa a Holandska, které na posledním summitu odmítli odsouhlasit pomoc těmto těžce zkoušeným zemím. Rusko a ni Čína v žádném případě nemusí činit jakékoliv pokusy o destabilizaci Evropské unie, protože ta se bortí sama svým vnitřním rozkladem. Nebezpečnost jednání podezřelé výrazně roste tím, že se tak děje uprostřed celosvětové pandemie, které vyústí ve smrt tisíců lidí, tak jak to vidíme již dnes.
(Viz Příloha 2 citace několika vybraných článků západní provenience kritizující poměry v EU)
V Praze, dne 30. 3. 2020

 

Dodatek:

když byla naposledy ve vězení, chtěla se údajně oběsit na podprsence...

Úžasné: Jourová na podprsence s nasazeným sáčkem na hlavě. Přežila. Půl milionu měsíčně ji vrátilo do života!