FAKTA: „Zakladatel WikiLeaks zpřístupnil světu autentické dokumenty, demaskující pozadí a motivy agresí pošlapávajících mezinárodní právo za cenu statisíců zmařených životů, humanitárních kalamit a zpustošení celých zemí. Tváří v tvář vážným osobním rizikům, jež tím podstoupil, významně přispěl k úsilí celého mezinárodního společenství, které se válkám z prolhaných důvodů postavilo na odpor a přimělo jejich původce upustit od ještě nebezpečnějších činů.

  

Assange a WikiLeaks byl navržen už v roce 2011 (U nás tehdy navrhovali Kocába za vyhnání babiček a dědečků z Matiční ulice - a zbourání zdi, aby mohli nepřizpůsobiví starousedlíky lépe okrádat)

Organizaci WikiLeaks, která prosazuje transparentnost ve veřejném životě a zveřejňuje tajné depeše amerických diplomatů, navrhli příznivci na Nobelovu cenu za mír. S odkazem na iniciátora návrhu, norského poslance Snorreho Valena, to oznámila to agentura Reuters.

Podle Valena jsou WikiLeaks jedněmi „z nejdůležitějších podporovatelů svobody projevu a průhlednosti“ v 21. století. „Zveřejňováním informací o korupci, porušování lidských práv a válečných zločinech se WikiLeaks staly přirozeným kandidátem na Nobelovu cenu za mír,“ řekl poslanec. WikiLeaks v minulosti zveřejnily i armádní dokumenty z válek v Afghánistánu a Iráku, přičemž upozornily i na zabíjení civilistů americkými vojáky. Organizace také mimo jiné zveřejnila  interní data z amerických bank z doby, kdy vrcholila finanční krize. 

Zakladatel WikiLeaks zpřístupnil světu autentické dokumenty demaskující pozadí a motivy agresí pošlapávajících mezinárodní právo za cenu statisíců zmařených životů, humanitárních kalamit a zpustošení celých zemí. Tváří v tvář vážným osobním rizikům, jež tím podstoupil, Assange významně přispěl k úsilí celého mezinárodního společenství, které se válkám z prolhaných důvodů postavilo na odpor a přimělo jejich původce upustit od ještě nebezpečnějších činů.

WikiLeaks se ostře pustil do Sorose a USA, že je v pozadí podvodu proti Putinovi. Zveřejnění těchto údajů je informační útok zaměřený na Rusko a osobně proti Vladimiru Putinovi, uvádí portál WikiLeaks.

Portál WikiLeaks uvedl ve svém mikroblogu na Twitteru, že skandál, který vypukl kolem zveřejnění dokumentů panamské advokátní kanceláře Mossack Fonseca s údaji o nezákonných offshorech, byl organizován americkým Centrem pro výzkum korupce a organizované trestné činnosti (OCCRP) a sponzorován americkou Agenturou pro mezinárodní rozvoj (USAID) a Sorosovou nadací. 

Celý text zde

Konečně se totiž objevily zprávy o tom, že v ohromném množství dat jsou jmenováni i občané USA. ICIJ jejich jména však odmítá zveřejnit, což na ZeroHedge považují za přinejmenším podezřelé, jelikož se prstem ukazovalo všude možně po celém světě, od Číny, Ruska a Sýrie přes Velkou Británii a Island až po Jižní Ameriku, jen s občany USA má ICIJ problém. Ryle řekl, že je nutné brát v potaz zájmy jednotlivých zemí.

 A právě zveřejnění zločinů USA o jejich mezinárodním terorismu a sta miliardách odcházející do zabíjení lidí vytvořilo běsnící obrovskou skupinu "potíračů dezinformací", které jsou ve skutečnosti informacemi o současném mezinárodním terorismu (u nás je v čele pronásledování Jourová, Evropské hodnoty a další - viz úvodní koláž z propagandy, jak Strachota pronásleduje zveřejňování zločinů urážkami známými jako "Jeden svět na školách")

 Jeden z důkazů, jak masírují děti na školách proti svobodnému přístupu k informacím a kdo za tím stojí: prý výše je vše lež a dezinformace!

 

Kdo manipuluje ve skutečnosti se studenty?

 Apel k mezinárodnímu společenství také podepsali (signatáři): Jaroslav Bašta (exministr), Petr Hampl (sociolog), Jan Kavan (exvicepremiér, ministr zahraničí a předseda Valného shromáždění OSN), Jan Keller (exposlanec Evropského parlamentu), Lenka Procházková (signatářka Charty 77), Jan Schneider (signatář Charty 77), Josef Skála (exprezident Mezinárodního svazu studentstva), Jan Campbell (analytik a publicista), Petr Hájek (šéfredaktor internetové revue), Jiří Jírovec (spisovatel a publicista), Oskar Krejčí (politolog), Jaromír Kohlíček (průmyslový manažer, bývalý poslanec Evropského parlamentu), Milan Matouš (historik), Stanislav Novotný (exprezident Policie ČR), Marek Obrtel (lékař), Petr Sak (sociolog), Michal Semín (spisovatel, exředitel Občanského institutu), Jiří Svoboda (scenárista a režisér), Karel Sýs (básník a předseda Unie čes. Spisovatelů), Jaroslav Štefec (vojenský analytik), Jaroslav Šulc (exnáměstek ministra financí), Ilona Švihlíková (ekonomka), Alena Vitásková (Ochrana lidských práv a svobod), Vladimíra Vítová (předsedkyně Aliance národních sil), Radim Valenčík (ekonom a vysokoškolský pedagog), Ivan Vyskočil (herec), Jiří Vyvadil (advokát a exposlance Parlamentu ČR), Jiří Žáček (básník), Petr Žantovský (novinář a spisovatel). 

 Související

Člověk v tísni šíří bruselskou propagandu na našich školách - studentské volby 2017