Je tragikomedií, když ti, co kritizují vládu ze šíleného rozhazování sami vyřvávají, že by ještě více rozhazovali a udělali sekeru do futra, kdyby byli na místě Babiše. Vážně se naše celá politická scéna zbláznila?

 

„Jednoznačně navrhujeme, aby ošetřovné bylo ve výši 80 procent (místo 60%), protože si myslíme, že ta situace se zhoršuje. Už je to druhý případ, v podstatě už je to druhá vlna těchto vládních opatření a lidem skutečně docházejí peníze. Zároveň už máme připravené další pozměňující návrhy, které podáme k tomuto zákonu,“ uvedl Okamura v reportáží.

A předseda SPD by rozdával další miliardy: „Za prvé chceme, aby se to ošetřovné týkalo i živnostníků, na které vláda úplně zapomněla. My navrhujeme, aby živnostníci měli ošetřovné ve výši 500 korun na den,“ uvedl Okamura. Mezi další návrhy patří například možnost přenést ošetřovné na přímého příbuzného.
 
S jeho slovy Michal Šmarda souhlasil. „Já se musím přiznat k jedné věci. Mně se to stalo teď potřetí za poslední měsíc, co jsem se potkal s panem Okamurou v televizní diskusi, a musím s ním souhlasit, že v podstatě říká věci, se kterými já souhlasím. Což mě v podstatě malinko děsí, ale na druhou stranu jsem rád, protože alespoň si myslím, že se bude ten kompromis v Poslanecké sněmovně hledat snáz,“ komentoval. A víc by přidal a ještě ne do deseti, ale třinácti let dítěte.
 
„Musíme si říct na rovinu, že není dostatečně nastavená podpora pro zaměstnance ani pro malé a střední firmy, a uvidíte, že v krátké době mi to dá za pravdu, protože lidé přicházejí o práci. A není to jenom o restauracích, co tady nabízí vláda určitý program podpory. Určitě zapomíná na dodavatele do restaurací. Vždyť tam jsou dodavatelé zeleniny, dodavatelé prádelen, dodavatelé dalšího zboží a vláda to vůbec nereflektuje, jako by ta restaurace vařila z vody, a to přeci takhle není, vykřikuje Okamura. 
A další a další desítky miliard by Okamura se Šmardou rozdávali.
 
Vážně mají nelegální tiskárnu?
 
 A s vážnou tváří Okamura tvrdí, že lidé asi vůbec nejedí a umírají hlady. Ale Okamuro, lidé jedí, pouze si vaří sami a dodavatelé dodávají prostě jenom jinam.  Nutno podotknout, že mnoho firem zoufale shání zahraniční pracovníky, protože Češi se válí doma. A to Okamuro se Šmardou podporujete také?