To jásání může skutečně vypustit deprivant. Spojenectví nás zahltí celými 30 ventilátory. Jenom pro úvod: plicní ventilátory CoroVent jednoduché a ve vysoké kvalitě, na které lidé ve sbírce přispěli 12 miliony korun, dodalo ČVUT a třebíčské společnosti MICo v množství 182 kusů. Nyní má povolení a může je rozjet naplno.
 
 
Připomínka: darovanému koni na zuby nekoukej. Takže to není o tom, že nám EU něco dodá, za což díky, ale za plazení před Bruselem jako nás nutili do roku 1989 se plazit před Moskvou a Pekarová má snad odřená prsa z lezení po zemi před touto svátostí. 
 
 

Evropská komise nám kvůli naší aktuální situaci v boji s covid-19 obratem dodá 30 ventilátorů z krizových skladů EU. Tohle je výsada spojenectví. Spojenectví, které se pozná tak, že vláda nebude muset dělat tajtrlíky na letišti. Přeji si, abychom i my uměli taky dávat. Díky EU.

22. října 2020 v 12:40, příspěvek archivován: 26. října 2020 v 14:57
 

 

 V srpnu získal český plicní ventilátor americkou certifikaci FDA EUA (Emergency Use Authorization), která má usnadnit především jejich prodej do zahraničí. Proč to u nás bylo až včera musí posoudit jiní.

Chceme jednat i s hejtmany a dalšími zřizovateli nemocnic, kteří si o CoroVent požádali ohledně získání financí na jejich úhradu,“ řekl rektor ČVUT Vojtěch Petráček.

Podle školy byla cena jednoho ventilátoru snížena na 200 tisíc korun a jde o nejlevnější ventilátor na trhu.

Celých třicent ventilátorů, když z Číny proudily tuny roušek a dalšího materiálu. Vážně tyto výkřiky dokáže vytvářet někdo se zdravým mozkem, aniž porovná?