Vytisknout

To, že je relativně dobře manažersky zvládnutá krize s koronavirem a rázná opatření jsou správná, neznamená, že budeme nadále podporovat devastaci státu! Žádných 200 miliard dluhů nepotřebujeme, naopak přebývá kolem 600 miliard! Ale Schillerová musí SMYSLUPLNĚ pracovat, nikoliv žvanit.

 

Pokud by zastavení státu trvalo do tří měsíců, lze fungovat dokonce s vyrovnaným rozpočtem. Pak se děj vůle Boží. Samozřejmě může být pokles až o 20%, pokud to bude trvat déle, že se stále budou peníze vyhazovat oknem!

Ale věřím, že do tří měsíců se ekonomika zase rozjede.

 

Prosím, následná čísla, která zde budou, berte jako rámcová a orientační, protože přepočítat to mohou pouze experti včetně ČNB. Ale za principem úspor, které jsou dokonce ozdravné, si jednoznačně stojím.

 

Protože jednotlivé body asi budou v příštích týdnech mnozí "cizelovat", napíši, kde bezbolestně lze peníze získat, či spíše ušetřit.

 

Bohužel je to trest za konglomerát party Marksová - Maláčová - ČSSD typem zdroje jsou, byť tam se jedná spíše o trestný čin vyloupení republiky. Gender projekty, prapodivné peníze do vyloučených lokalit, které jsou neúčinné, absurdní inkluze, sociální byty pro ty, kteří vybydleli byty a můžeme pokračovat.

 

Za prvé souhlasím, že lze odložit výplaty dividend a zablokovat přesuny ve vnitropodnikovém účetnictví. V první části je to úspora až 300 miliard, ve druhém se odhaduje dalších až 300 miliard. Proč úspora? Protože dividendy v době "katastrofické" by měly propadnout státu. Za dobu, kdy jsme podniky prodali včetně bank hluboce pod cenou, tak si západ nahrabal minimálně 3 biliony korun, spíše víc. Takže jednoroční zablokování ve prospěch našeho státu místo vývodů na západ by snad neměl být právní problém. A zvažovat, zda je právně čisté nevyplatit nic, pokud se ekonomika státu zastaví. S odkladem souhlasí už i ČNB a vyzvala banky, aby tak učinily. Zda by to mělo zůstat ve státě (u nás), kde toto vzniklo je na diskuzi.  Samozřejmě na jeden rok, nikoliv je okrádat: pouze v roce, kde je skoro válka proti koronaviru!

A projednat na další léta zdanění dividend, které jdou do zahraničí. (příklad dividendy odcházející do Rakouska Erste danit 30% a aby to bylo neutrální, investice do České republiky danit 0%.) Ale toto musí propočítat odborníci, pouze předkládám systémově návrh.

 

 Zastavit nesmyslné dotace: pozor, ne dotace třeba na nemocné či staré lidí, ale zbytné dotace - nesmyslné, kdy dotujeme vývoz potravin například do Německa a Němci dotují dovoz potravin k nám. Třeba tak, že jejich zbytečné kamiony nám přiváží možnost "koronaviru" a my je sem nepustíme.

Program Erasmus+ je program EU údajně na podporu vzdělávání, odborné přípravy, mládeže a sportu. V období 2014–2020 disponuje rozpočtem 14,7 miliardy EUR. Díky tomuto programu se studentům narodil až milion dětí...

„Přibližně jeden ze tří studentů programu Erasmus si našel při pobytu v zahraničí partnera pro dlouhodobý vztah. Mnoho z těchto studentů si zahraničního partnera i vzalo a podle našich odhadů se z těchto svazků už narodilo až milion dětí,“ řekla Androulla Vassiliouvá. A od té doby už nelze dopočítat - orgie jsou ( byly) na denním pořádku.

 

Zastavit okamžitě solární energie ve výši skoro 30 miliard ročně.

Zastavit dotace na neziskové organizace ve výši cca 20 miliard ročně

 Zastavit slevy na studenty a důchodce: pouze nechat studentům na jednorázové cesty do školy a zpět (úspora cca 4 miliardy ročně). Navíc nyní ani škola není.

 Dotace z Evropské unie, budou li nějaké stáhnout do obnovy dálnic a pomoci do rozjezdu malých podniků, které prokazatelně utrpěly koronavirovou smrští.

Seškrtat peníze na veřejnoprávní Českou televizi: v době kdy není sport, Čt1 supluje Čt24, redaktoři šmejdí po celém státě a roznáší koronavirus, tak navíc spustí Česká televize další propagandu na dalším kanálu? Neuvěřitelná drzost!

Seškrtat tvrdě peníze na vojenské výdaje: 75 miliard je zločin. Stáhnout na 25 miliard a úspora 50 miliard. Vážně připravujeme válku proti Rusku? A posílit výdaje na vojáky, kteří pomáhají v boji proti koronaviru na všech frontách a také na ty, co hlídají hranice proti migrantům.

A zastavit výsluhy komunistům jako je generál Petr Pavel včetně ostatních, kteří nebránili naši vlast, ale bojovali kdesi za kohosi v NATO. Ty mohou vyplácet bohaté USA, v jejichž zájmu sloužili.

Po skončení okamžitě najet na systém kdo nepracuje a vybydluje byty, ať nejí. Úspora v řádech desítek miliard.

Jenomže v této velké reformě visí otazník: ČSSD zločinnou školní inkluzí nejen že odčerpala mnoho miliard, ale dává "kulaté razítko" studentům, kteří by v době minulé nedošli ani do páté obecné. A tito "zvláštní studenti" už odmítají pracovat, chtějí pracovat v "nezisku" kde není zorpovědnost a skoro se nic nedělá, ale na práci nejsou lidi. Pokud vrátíme výrobu do České republiky, donutíme tyto inkluzní děti a mladé lidi pracovat, nebo je necháme na dávkách či v nezisku a pozveme si opět gastarbeitery z rozvojových zemí včetně Ukrajiny a tuto část naší společnosti odsuneme do dalších vyloučných lokalit?

 

Dnes se nám to tvrdě vymstilo! A zítra?

 

 Dodatek: víte, že rakouská Česká spořitelna pro střadatele byla pohromou? A spíše zločinem a jak získala peníze? Zatímco na spořícím účtu třeba v době větší inflace vyplácela AirBank 1,5% úroků, rakouská Česká spořitelna si nahrabala peníze tím, že vyplácela a vyplácí pouze 0,2% úroků a všichni střadatelé přicházejí o strašné peníze. A to vše si posílá domů ve formě dividend do Rakouska. Slušní střadatelé plačte. Tolik k úvodnímu obrázku.