Vytisknout

Poslouchat ubohé napadání lídrů politických stran a analyzovat jejich výplody trumfů o prosperitě je pouze pro silné nátury. Je otázkou, proč nepoloží moderátoři (a to i včetně Barrandova a Primy zásadní otázku: jsme na vrcholu rozhazování eur vrtulníkem a už bude jenom hůř? Doběh může trvat ještě několik měsíců a bude "utrum".

 

Jak vyřešíte nyní navýšené mandatorní výdaje, když dnes v době úrodné se zadlužujete a jenom díky ČNB a účetním machinacím za pomoci nepodložené měny eura je jakési kladné HDP?

 

A rázem by se těm politickým chvastounům zavřely "politické huby"! (Promiňte za silný výraz, ale ta špína tekoucí z jejich nadutosti je už na pár facek)

Jsme u konce s dechem a jsme v období vtipu ze Sedmi statečných, jak chlap vyskočí z devadesátého patra a v každém patře zvolá: ještě žiji, ještě žiji...

A Německo to tuší, Škoda auto začne hradit ztráty koncernu, začne propouštět, kurz koruny tvrdne a začne se propouštět na pozicích, kde stroje nahradila levná pracovní síla. Draghi už oznámil, že po Novém roce sníží tisk nepodložených eur a slabší státy se začnou bouřit.

Máme ještě čas tak asi tři až šest měsíců a pak nastane obrat. Kdo nebude připraven, zažije otřes. Neuvěřitelné ceny bytů ohrozí ty, kteří si na to vzali půjčky a nebudou mít na splácení. Nastal čas, abychom se připravily, že Evropa se bude hroutit a otřes může být větší, než v roce 2010. ČNB už zvedá varovně prst, ale vláda je hluchá a slepá.

 

Občané by se měli dohodnout, že splní li se scénář, který je zde popsán a tato vláda místo polštáře a plných sýpek v létech úrodných naopak sklady a sýpky vykradla, měla by být souzena a odsouzena jako dva první členové ČSSD: Barbora Snopková a Ivo Svoboda. Ten jako ministr dostal pět let a jeho poradkyně Snopková ještě o půl roku víc.

Snopková a Svoboda