Vytisknout

PRO.MED.CS Praha je česká farmaceutická společnost s vlastní vědecko-výzkumnou základnou pro vývoj humánních léčivých přípravků. Specializuje se na výrobu tablet, potahovaných tablet a tobolek, jejichž denní produkce přesahuje dva miliony kusů.

 

Stále prapodivní propagátoři EU ukazují čas minulý, ale rozjezd díky Zemanovi je do budoucna!

Portfolio zahrnuje zejména léky z gastrointestinální, kardiovaskulární a muskuloskeletální oblasti. Mezi léky, které firma vyrábí, patří například Warfarin proti srážení krve.

V posledních letech se prosazuje i na západoevropských trzích. Při listopadové návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Rusku společnost podepsala dohodu s ruskou společností ZiO Zdorovje. Podle ředitele PRO.MED.CS pro ruský trh Jiřího Musialka pomůže smlouva s pokrytím kapacit pro výrobu léků, které už nedostačovaly.

“Je to kontrakt o přesunu části výroby do Ruska. Našli jsme si firmu, která se specializuje na výrobu pro jiné farmaceutické firmy. My jim předáme technologii a oni na jejich strojích pro nás budou vyrábět to, co budeme potřebovat,” řekl ČTK již dříve Musialek.

Do budoucna má ruská firma pro PRO.MED.CS vyrábět 70 procent produktů pro ruský trh. Musialek uvedl, že během několika let může jít o produkty v hodnotě 1,3 miliardy korun ročně. Podotkl, že současná výrobní linka firmy v Praze bude nadále pracovat na plný výkon, ruská výroba bude doplňkem hlavně pro země bývalého Společenství nezávislých států.

Je smutné, že zvrácení politici ve svém osobním zájmu jako Kalousek, Drahoš, Horáček,  Hilšer, Fischer či prapodivní lidé jako Pehe by raději zničili Českou republiku a okradli občany České republiky a všechny tyto aktivity tajili! Volba prezidenta byl hnus!

 

Vážně je obchod s Ruskem zločin, jak se nám snaží namluvit, když stát Česká republika a občané může do budoucna takto bohatnout?

 

Zdroj