Vytisknout

Ve víru politického šílenství, kdy u nás strana, která prohrála volby (soustava straniček s odlišným viděním světa) stejně jako v USA se nechce smířit s prohrou a vyvolává další a další napětí, se trochu ztratily světové posuny, o který opět masmédia mlží.

 

Že Rusko už je ze sevření absurdních sankcí venku není pochyb. Nejen, že to říká Putin, ale se skřípěním zubu už to přiznává i západ. Pak zde byly nějaké výkřiky, jak se hroutí Venezuela, jak lid nenávidí Madura, lidé jedí trávu a kamení a nastal tam Armagedon. Jako vše nyní nám hlásáno masmédii je opět trochu jinak. Nenáviděný Maduro nebyl sesazen, lidé stojí za ním (následné prezidentské volby, které se blíží a kdy se Venezuele podařilo uzavřít dveře před americkou propagandou) potvrdí, zda má Maduro podporu i  celonárodně a tak se podívejme, jaké udělal zajímavé kroky za pomoci Ruska na záchranu Venezuely.

 

Nejdříve první politický rozpor

Venezuela o měsíc posunula prezidentské volby, opozice zatím nikoho nenominovala

píší naše masmédia. Současně dodávají, že Maduro prý brání opozici, aby se voleb zúčastnila. Zde:

Venezuela o měsíc posunula prezidentské volby, opozice zatím nikoho nenominovala

Jenomže ještě nedávno tvrdila naše neprolhaná masmédia, že opozice se nechce voleb zúčastnit. A to se psalo i o říjnových volbách. Vše bylo nakonec jinak. A to už je folklor, na který jsme si opět zvykli. (My starší si tu hloupou propagandu pamatujeme z doby nedávno komunistické, takže není problém chápat, zatímco mladí žasnou a tápají).

 

Rusko se dostalo z klinče díky Putinovi a především navázání ropy a plynu na rubl. Tím porazili podvodný rating, sankce a začínají se odpoutávat od dolaru. Úžasný strategický tah, za který byla Nabiullinová odměněna titulem "Guvernér roku". Dnes Rusko šlape a sílí.

Když totéž udělal Kaddafí a chtěl Libyi odpoutat od dolaru, aby nebyl okrádán a vydírán, byl zabit americkou armádou a Libye se propadla do chaosu. A USA jásaly. Pak se Rusko poučilo a z klinče se nejen dostalo, ale ještě ho to posílilo. Na čas zmizela kvůli sankcím konkurence, firmy se nadechly a nyní se západ na ruský trh bude vracet daleko tížeji.

 

A tak se USA obrátily po arabských jarech a Rusku na Venezuelu, kterou se snažily sankcemi totálně zničit a těžbu ropy zastavit. A?

Když už už USA a Clintonová jásala, že se Venezuela s největším ložiskem ropy na světě zhroutila, opět Rusko zasáhlo. Konkrétně Gazprom, který pomohl vyvázat Venezuelu z dolarové pasti a nyní v únoru založilo kryptoměnu Petro.

 

Proč je kryptoměna pro Venezuelu dobrá?

Buď úmyslně, či z neznalosti se experti v masmédiích pletou a kryptoměnu zpochybňují. Rozdíl je snadné vysvětlit. Založení kryptoměny je snadné (pro odborníky) a sama kryptoměna je hazardní hra jako výherní automaty. Jenomže v Rusku na to šli mazaně, nejdříve založili portfolio blockchain, na kterém je založeno Ethereum a kryptoměny ukotvili tím, že je navázali na určité stále produkty, zatímco Bitcoin je zavěšen ve vzduchu a je to spíše hazardní hra, kdy cena Bitcoinu skáče v obrovských hodnotách. (Pro představu, dříve měny byly navázány na zlato, nyní toto dělá Rusko s kryptoměnou, zatímco rubl je navázaný na černé zlato - ropu)

A Venezuela právě za pomoci Gazpromu nejenže jednu kryptoměnu Petro navázala na černé zlato - ropu, ale dokonce spustila i zlatou kryptoměnu navázanou na skutečné zlato. Neboli podloženou zlatem.

 Už chápete, proč Rusko dlouhodobě nakupovalo a nakupuje zlato?

 

A USA zuří!

1 Petro žeton = barel ropy

U petro gold podložené zlatem zatím poměr nelze dohledat, ale dnes už by se měla cena zveřejnit.

 

Je jasné, že prapodivná opozice, místo aby jásala, řve z plných plic, že je to vůči USA podvod. Zajímavá opozice, která je placena z USA a pláče, že se lidé ve Venezuele budou mít lépe.

 

Každopádně Gazprom pomohl Venezuele kotvící portfolio založit a USA zase za to žádají další sankce na ruské firmy, nebo spíše experty, kteří pomáhají Venezuele dostat se z amerického klinče a USA tam ztrácejí vliv. Ty prohry jedna za druhou drtí USA a dávají to za vinu Trumpovi, byť ten hasí požáry ve všech koutech USA. Od záplav, masového zabíjení, po děsivý dluh, který zatím stále stoupá a nezbývá, než strašit celý svět, aby pak následně nakupovali americké zbraně a tím tahaly USA z bryndy.

 Vše výše napsané lze doložit, logika kroků je srozumitelná a ruské tahy excelentní, že Wall Street jenom zděšeně přihlíží. Zatím jediný otazník visí ve vzduchu, na který nikdo neumí vyjma Rusů odpovědět: "jakou strategii zvolilo Rusko, že snížením těžby ropy nechalo navýšit cenu a tím částečně pomáhá amerických těžebním břidlicovým firmám. Má to snad znamenat, že dočasně je to pomoc na několik měsíců pro Venezuelu, která začala prodávat? Rusové tají a jaký šok mají v záloze nelze odhadnout. Zatím".

Pouze je jasné, že USA zuří a jak vzteklé vosy zkoušejí, kde na světě by vyvolaly napětí, zatímco je všude vyhazují, protože chtějí mír. I ta Severní Korea, kterou stále provokují poblíž jejich hranic se jim vysmívá,  Jižní Korea se těchto provokací nechce zúčastnit a jihokorejský prezident připravuje mírová jednání.

 

Prostě USA se začínají pod šíleným dluhem ekonomicky hroutit, ekonomicky deptat celý svět už se jim nedaří, nechtějí si to připustit, tak hledají záminku ke spuštění války. Zda v Evropě či v Asii zatím nikdo neví. Vážně nechápou, že by tím skončila planeta Země?

 

 P.S. Opět výkřiky o krizi v Rusku a strašných podmínkách tamnějších lidí jsou nepravdou, hoaxem a čísla jsou rok, až dva roky stará.

 

 Předešlé

 Rusko nasadilo vražedné tempo: odpoutání od dolaru, Ethereum, obchvat Ukrajiny, most na Krym