Převzetí eura není o přepočtu, který se srovná. Dokonce euro není tragédie, když jde ekonomika nahoru jako minulý rok v eurozoně a Evropě. Je to však o zakonzervování a především o době krizové.

 

A to, že u nás pracuje skoro milion Slováků, kteří nadšeně údajně milují euro na Slovensku také o něčem svědčí.

Jenom pro zajímavost.

Slovensko slaví deset let s eurem a podle někdejší viceguvernérky Národní banky Slovenska Eleny Kohútikové se obyvatelé s novou měnou sžili. Euro proto doporučuje i Čechům. Na Slovensku se podařilo debatu o euru dobře vést, lidé ztráceli obavy, to by se mělo stát i v Česku, hodnotí Kohútiková.

 

Takže se podívejme, jak dle eurostatu se lepšili Slováci (mimo minulého roku a šíleného kvantitativního uvolňování ECB) a Češi.Eurostat

Češi mají stále korunu, Slováci s nadšením euro. Myslíte, že nás dle eurostatu drtí? Na druhou stranu, pokud dosáhneme parity s německou hodnotou HDP, ať svobodně rozhodne politická nálada občanů referendem.

Do té doby ekonomicky razantně musí být NE!

Jinak bude poškozen český občan!

 

 

    ROK       SLOV. ČEŠI     NĚM

2012 76 82 124
2013 76 84 124
2014 77 86 126
2015 77 87 124
2016 77 88 124
2017 76 89 124
2018 78 90 123

 

Česko je v tomhle ukazateli nejlepším ze států bývalého socialistického bloku, slovenský HDP na obyvatele dosahuje jenom 78 % průměru EU. Výkon české ekonomiky výrazně překonává i dva z patnácti starších členských států EU. Portugalský HDP na osobu loni dosáhl 76 procent unijního průměru, řecký dokonce jenom 68 procent. Na Španělsko, ekonomicky třetí nejslabší z původní patnáctky států EU, ztrácí Česko už jediný procentní bod.

Možná další důležitý ukazatel HNP v tabulce: jak jsme si vedli? A to přesto, že z nás zahraniční podniky vypumpují obrovské množství peněz.

A kolik že jde od nás peněz celkem? Je to sice ještě pro některé šok, ale je třeba znát všechna fakta. A současně důkaz, že i když nás šíleně vyssávají, vracíme se pozvolna tam, kam patříme - do světové špičky. A to nás navíc brzdí zločin nabízení místo továren a výroby obrovské množství skladů, převozníků a montoven. Kdyby zde byla ekonomicky kvalitní vláda, tak už jsme možná Německo dohnali. Přesto se Německu přibližujeme.

Sloupec České republiky je na 7,5%, ale díky vnitropodnikovému účetnictví různých machinací je součet přímo hrozivý!

Takže ten, kdo tvrdí, jak nás Evropská unie krmí, je málo informován. Pokud to však říkají "rádoby experti" Evropských hodnot a jejich přátel, je to totální dezinformace, aby si cecíky z EU užili za propagaci - viz Telička, Prouza a můžete najít další.

Oni tatož započítávají pouze peníze, co pošleme do EU přímo a pak frašku - dotace, které musíme na každém projektu ukázat, že se EU pro nás obětuje. Ano, ta oběť je viz výše graf! A Slováci a dnes už i další v obrovském množství zahraničních pracovníků proudící k nám vědí, jak to skutečně je.

 Takže nebýt šílenců "Zdroje jsou" z ČSSD a jim podobných, mohli jsme Němcům šlapat na paty. Deset let nás totálně přibrzdilo, přesto jsme premianti. Proč si sami sebe nevážíme?