A pochopila dvě věci: že koronavirus je krize a že by Klaus také ustoupil lobbistům. Ježíši, tohle je ministryně financí? Žvásty, dluhy, žvásty, dluhy, žvásty.To přece ale Klaus neřekl..

 

Co řekl Klaus a co řekla Schillerová?

Já jsem to celé dokonce slyšela, protože já si ráda poslechnu pana bývalého prezidenta Klause. Dokonce na vlastní uši jsem poslouchala Václava Klause. On toho řekl mnoho: kdyby byl členem vlády, tak by určitě podlehl a také by k nějakým opatřením přistoupil. Pak samozřejmě řekl celou řadu věcí, a že se budou muset konsolidovat veřejné finance a tu kritiku jsem také vnímala. A je to potřeba vnímat v celém kontextu. A ksichtila se jak planetární génius!, viz foto.

 

A CO SKUTEČNĚ ŘEKL KLAUS?

Pumpováním peněz do ekonomiky žádné problémy nevyřešíme a pouze tím rozvrátíme veřejné finance.Že se krizí proinvestujeme, to je pouze sen, který neexistuje. V ekonomice se musíme vrátit k postupům, které jsme dělali po listopadu 89. Přeregulovanou a přestátněnou ekonomiku musíme znovu osvobodit.“

A Schillerová?

(Zkráceno)

Udělala jsem dluh 500 miliard a jsem rozhodnuta i šetřit: dvě, tři miliardy. Nenajdeme tam desítky miliard. Mám zkušenost. Snížila jsem počet úředníků. (???) Ušetřila jsem tři miliardy.(???) Přesto jsem ochotna hádat se o každou miliardu. Ale nebudu šetřit v této nejstrašnější krizi od třicátých let minulého století. Nezaškrtíme spotřebu a nezastavíme investice.

Ví ta dáma, o čem je vůbec řeč a která bije?

 

V Partii Václav Klaus mimo jiné řekl

Vláda měla preferovat opatření typu úlev před explicitními dotacemi, zrušit minimální a zaručené mzdy, neobsazená úřednická místa a zastavit rychlejší růst platů ve veřejném sektoru než v sektoru soukromém. „Zaveďme moratorium na vznik nových úřadů, zrevidujme potřebnost dnešních státních agentur, zrušme dotace politickým neziskovkám a tak dále. To jsou věci, které se dají udělat rozhodnutím vlády, nepotřebujete k tomu změnu zákonů,“ doplnil exprezident.

Neboli se šíleně zadlužíme, i kdybyste se měli zbláznit, s debilním úsměvem ukončila odpověď Schillerová!

Důkaz?

Originál úsměv na úvodním fotu...

Jak tyto neskutečné bláboly může vyslovit ministryně financí v přímém přenosu? Co tam vůbec dělá? Podléhá lobbistům - dluhem do prosperity a exekucemi do bohatství?