Mimořádná zpráva úvodem: Standard & Poor's mění výhled úvěrového ratingu Ruska na pozitivní! Přes všechen jásot vůdců, kteří zastupují Brusel ve jménu "Boha Evropské unie" a svoji neomezenou politickou moc, zdá se, že Merkelová pochopila dramatické napětí rozpadu EU a začala jednat.

 

Wilders je skutečně vítěz, i když to opět vypadá divně

 Wilders posílil. Přitom je to v době, kdy je ekonomika na vrcholu, eura se tisknou jak šílená a na nich se kola roztáčejí. Jak dlouho bude tato fáze? Nelze odhadnout, ale pád může být strmý, pouze se neví, zda za tři měsíce, či jeden rok. A pokud strany Le Pen, Wilderse či v Německu Alternativa zaznamenávají posilování a ukotvování v době, kdy se daří současným vůdcům, je jasné, co to udělá s voliči, až nastane pokles ekonomik. (A to ještě na poslední chvíli Rutteho zachránil Erdogan). Určitě nás čeká strmý pád a nyní je vidět dramatický pohyb na světové scéně.

 

A proč zásadní zpráva, které vše potvrzuje?

Standard & Poor's mění výhled úvěrového ratingu před návštěvou Merkelové v Moskvě a setkáním prezidentů Trumpa a Putina na pozitivní!

 

Agentura dnes uvedla, že pokud se bude ruská ekonomika dál adaptovat na prostředí nízkých cen ropy, bude možné Rusku zvýšit i samotnou úvěrovou známku. Neboli nyní, při nízkých cenách ropy ruská vláda zvládla ekonomiku velice úspěšně a experti, co předpovídali Rusku kolaps, by si měli najít jiné zaměstnání...

 

Tato nenápadná, ale zásadní zpráva otřese celým ekonomickým světem a premiér Sobotka s vůdci ČNB by měli okamžitě reagovat.

Jenomže odpusťte prosím agresívní slovo v seriozním popisu, ale pokud během pár dní s obratem politického a následně finančního kurzu nic neudělají, tak jsou to pitomci a povedou nás do černé řecké díry, místo zpět na vrchol!

 

A nyní si to rozeberme

Za prvé prezident Donald Trump už odmítá obrovský deficit, kdy vše se hrne do USA a přitom se Evropa celně brání. Je hlupák onen Donald Trump? Ne, jenom oprášil klasickou poučku že obchod či směna se uskuteční, pokud obě strany budou mít nějaký zisk a podaná ruka byla víc než pozdější ústava USA Kam mizí bohatství národů západní civilizace popsaný ekonomem Adamem Smithem.

Převis je obrovský: čísla se různí, ale je to přibližně  120 ku 50 miliard eur, což je šílený nepoměr vůči USA a Trump to musí zvrátit. Samozřejmě odtaživost k Merkelové, pro kterou je to katastrofa, není hraný. A Merkelové nezbývá nic jiného, než vyrazit do Moskvy, pokusit se zvrátit pro změnu obchod s Ruskem a ukončit ruskou blokádu. Je jasné, že Merkelová nejdříve navýší peníze na zbrojení a bude se snažit uchlácholit Trumpa, ale je otázkou, zda Trump bude chtít čekat. Spíše ne. A pak je jediná naděje, že Merkelová se dohodne s Putinem. Jenomže pokud se dohodne s Putinem, pomůže to relativně obchodu s Ruskem, odsune to Ukrajinu a tím  budeme ohroženi my v České republice, protože už nyní je zde půl milionu Ukrajinců, kteří zde ohrožují místní obyvatelstvo od Plzně k ubytovnám Škody auto. A může sem napochodovat až deset milionů Ukrajinců! Tam bude krize strašná!

 

Problém je, že toto "přeformátování světa" leží před námi jak na dlani. A dokonce jsou to i logické strategie a přesuny. Je jasné, že se to nelíbí papalášům v Bruselu, že se to nelíbí pendlerům, kteří z Mexika neplatili daně, je jasné, že se to nebude líbit Ukrajincům a Polákům, pokud je od nás vyhodíme. Protože nás čeká těžká krize a můžeme ji zachránit pouze vyčištěním od běženců z Ukrajiny u nás, přestat manévrovat s kurzem a opět rozjet výroby kvalifikovaných dělníků společně s otevřením obchodu s Ruskem, protože jedině tam je naše budoucnost. Evropská unie umírá, ale my nemusíme umřít s ní. Záleží na nás, zda vyrazíme tuto rozhazovačnou, ale tupou vládu, nebo se necháme tvrdě dopadnout na zadek.

 

Protože minulá krize, která dokonce ani neskončila a deficit USA to potvrzuje, se netýkala nás, ale ta příští bude mít epicentrum v Evropě a bude přát pouze připraveným. Vážně věříte, že tahle vláda je schopna analyzovat a předvídat katastrofu, až prezident Trump zahájí útok na vyrovnaný rozpočet a začne snižovat deficit, neboli, Německo sníží vývoz do USA na polovinu a my klekneme s ním, protože odmítáme mít obchod s východem - Čínou a Ruskem?

P.S. V příštích dnech se tomu budeme věnovat víc, protože nastávají dramatické posuny na ekonomicko-politickém nebi a tentokrát to není souboj USA - Rusko, ale zoufalý boj, kdo se utopí a kdo přežije v Evropě. A to legrace nebude!

 

 

 Doplnění, co vlastně negativní  za Obamy (ode dneška pozitivní) rating udělal s Ruskem:

Znamená to, že Rusko přišlo o investiční rating, takže řada finančních institucí byla nucena ruské papíry prodat. Což se nyní mění a USA mají k Rusku volnou ruku.

Americký státní terorismus tentokrát ekonomický: rating

Dohoda Trumpa s Ruskem? Maličkost proti tomu, co se řítí na Evropu a Merkelová šílí