Skrytá Pravda

A koruna ihned začala tvrdnout a  hledat další bod stabilizace. Signál, na který zoufale čeká česká ekonomika, protože se pod kotlem stále přitápělo i v děsivém parnu. Je vážně vyšší růst založený na bublině vyšší růst?

 

Bankovní rada ČNB na svém dnešním jednání rozhodla zvýšit dvoutýdenní repo sazbu (2T repo sazbu) o 20 bazických bodů na 0,25 %. Současně rozhodla o zvýšení lombardní sazby o 25 bazických bodů na 0,50 % a o ponechání diskontní sazby na úrovni 0,05 %. Nově stanovené úrokové sazby jsou platné od 4. 8. 2017.

 

 Samozřejmě v době dovolených (navíc když vláda rozdala peníze a vyjíždějí i ti, co nikdy za hranicemi nebyli) se koruna vrací na "26" a bude tam do podzimu oscilovat.

 

 

ČNB obrací směr, poprvé od krize zvýšila sazby a zdražila peníze. Potřebuje zchladit růst

ČNB se tři a půl roku snažila měnovými intervencemi zvýšit inflaci a podpořit hospodářský růst. Nyní usiluje o opak a startuje konec levných peněz. Jenomže důvod je nejen naše vláda, která dělá předvolební masakr. Ten je na průsečíku naší vlády a Evropy, což jasně dokládá další signál!

 

 

Bublina se nafukuje. Ceny kanceláří i skladů jsou vyšší než před krizí


Ceny kanceláří, skladů a obchodů v evropských metropolích přesáhly svá maxima z dob před krizí. Ohrožené jsou hlavně Francie, Německo, Švýcarsko a Španělsko. Česko sice investiční společnost Fidelity International, která zprávu o cenách komerčních nemovitostí vypracovala, nezmiňuje, přesto se náznaky nemovitostní bubliny začaly projevovat i u nás.
Ceny v Německu, které byly v minulosti v porovnání s ostatními evropskými zeměmi poměrně nízké, se v posledních letech prudce zvýšily. V Berlíně, Hamburku, Mnichově nebo Frankfurtu se od roku 2010 zvýšily o více než 60 procent.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/ceny-nemovitosti-rostou-evropa-krize-dxn-/eko-zahranicni.aspx?c=A170802_202952_eko-zahranicni_dtt#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

 

A právě mix těchto dvou šíleností může zavinit masakry, které dvakrát zažily USA: Černý pátek - krach na newyorské burze 24. října 1929 a následovala dramatická krize v Evropě a pak druhá světová válka. Dnes už se USA ani netají, že si přejí vyprovokovat třetí světovou váloku, aby se nezhroutily a nemusely zaplatit šílené dluhy!

Zatímco doposud ČNB rekordně nízkou sazbou a předtím i intervencemi ekonomický růst podporovala, nyní ho brzdí. Je to logické: zatímco technologie nikdo nenakupoval a o robotické systémy nebyl z důvodu drahoty zájem, natáhli sem převozníky a pomocné dělníky z celého světa od Ukrajiny po Bulharsko a Polsko. Stačí zajít na benzínové pumpy, kde stojí kamiony. Hrůza. A stejně jako za komunistů se neobnovuje strojový park (podobný problém je v Severní Koreji), Amazon shání další pošťáky a převozníky s nízkým I.Q. Zločin této vlády bude snad zanesen do učebnic jako odstrašující případ. A Singer se Sobotkou jsou beztrestní!

 

A opět jako před poslední obrovskou krizí srší z bankovních kruhů optimismus a od vlády nadšení. Zdroje prý jsou, nejsou lidi - kopáči, kamioňáci, nízkovzdělaná obsluha strojů a další pseudozakázky na programátory, kdy každý ministr by měl rád v záloze deset operačních programů.

 

Je načase začít ukazovat superlativy tehdejšího superexperta FEDu (obdoby ČNB) Alana Greenspana na americkou ekonomiku, než přišel velký pád a mnoho miliónů lidí včetně Wall Street skončilo na ulici. Také přesvědčoval, že to a ono o přehřátí a katastrofě nesvědčí. Že prý je výborná kondice, jako by Špidlovi z oka tehdejší báje vypadla. Čtěte pozorně:

Kdy splaskne realitní bublina?

Ceny bydlení v USA závratně rostou. Momentálně se nacházejí na nejméně přívětivé úrovni během posledních více než pěti let. Alespoň to vyplývá z indexu Národní asociace obchodníků s nemovitostmi, který je sestavován od května 2000 a jenž poměřuje střední hodnotu cen bydlení vůči příjmům obyvatel.

Greenspan nevěří
Alan Greenspan, šéf Fedu, americké centrální banky, žádnou bublinu neviděl. Uvedl, že "na některých lokálních trzích můžeme zaznamenat náznaky jistého zpěnění, jež však nestojí příliš za řeč."

Pár měsíců na to vypukla krize, která se rovnala té z roku 1929 a dodnes není vyřešena. A přitom kvantitativní uvolňování stíhá kvantitativní uvolňování, eura a dolary se tisknou jak válečná měna německá a prý nás čeká zářná budoucnost, opět věští pseudoexperti. Přitom nikdo na světě neví, jak tu umělou prosperitu převrátit na skutečnou.

Kdy splaskne realitní bublina? | - Hospodářské noviny - iHNed

A stejně jako diktátoři  Evropě od Hitlera po Mussoliniho před druhou světovou válkou, vylézají dnes z děr diktátoři z USA v čele s Mc Cainem a chřestí zbraněmi. Nic nového pod sluncem, poze zbraně jsou větší a silnější dokonce pro planetu Zemi.

 

OPĚT JE VŠAK DŮLEŽITÉ POZNAMENAT: nelze odhadnout stejně jako u minulé krize, zda to bude na podzim či na jaře. Zoufalé rozhazování eur z helikoptéry to oddaluje a kolik si dovolí vyházet eur a kamuflovat tragédii nikdo skutečně neví!

 

 Do té doby žijeme blaze na pozlátku dluhu! A ČNB správně vyslala alespoň signál. Nebo rozdejme mávátka: Evropská unie vzkvétá...

 

 

Předešlé

Vybuchne česká ekonomika jak Černobyl? Čím déle tím hůře! Má jít premiér Sobotka do kriminálu?

 

 

Autorská práva vyhrazena!

Kam mizí bohatství národů západní civilizace
 - Petr Pokorný

Tato knížečka nemá ambice stát se učebnicí nových guvernérů bank, ministrů financí či základem erudovaných ekonomů. Pouze ukazuje, jak se neskutečně změnil svět a jak se poctivý trh změnil na ráj socialistických podvodníků, kteří si říkají "moderní pravice" ze západu.

Číst dále