Pokud si myslíte, že lidé se rodí jako muži a ženy a pohlaví není pouze "sociální konstrukt", který je možno libovolně měnit, a tento svůj názor dáte veřejně najevo, tak ve Francii byste byli označení div ne za třídního nepřítele. Alespoň tak to vyznívá z bouřlivých reakcí na autobus křesťanské organizace CitizenGo.

 

Autobus, který měl v období 3. - 9. října jezdit v pařížské oblasti Ile-de-France s reklamním nápisem "Genderová teorie neexistuje a přesto se vrací", upozorňuje na ideologickou indoktrinaci v školách tzv. genderových teorií. V období, kdy po celé Francii probíhaly masové protesty hnutí La manife pour tous, prohlásila bývalá ministryně školství v Hollandové vládě, Najat Vallaud-Belkacem, že "Genderová teorie neexistuje".

Pařížská radnice a radnice pařížského předměstí Saint-Denis, které rovněž popírají existenci genderové teorie v "osnovách našich škol", zareagovali velmi bouřlivě. Přestože ministerstvo školství doporučuje jako pedagogickou pomůcku pro druhý stupeň film Tomboy, o touze dívky stát se chlapcem a pro mateřské školy knihu Petit-Blue a Petit -Jaune o hledání identity prostřednictvím modrého a žlutého kruhu, které se stanou zeleným kruhem. Tyto díla jako pedagogické pomůcky jsou doporučené ministerstvem školství ve spolupráci s organizacemi, které podporují genderovou teorii.

Podle pařížské radnice a radnice v Saint-Denis autobus svým nápisem šíří "nenávist a dezinformaci".

Ve svém prohlášení uvádí, že "Radnice Paříž a Saint-Denis tvrdě odmítají tuto propagandu".

Radnice dále kritizuje, že CitizenGo svým odmítavým postojem uznat potrat jako lidské právo a definováním manželství jako svazku mezi mužem a ženou propaguje "tmářkou vizi společnosti".

 

 

V komuniké radnic se také uvádí, že "potvrzují svůj závazek a podporu organizacím, které denně bojují za prosazování práv LGBT". Jak píše server Boulevard Voltaire, v komuniké paradoxně stojí: "(LGBT asiociácie) se účastní dekonstrukci genderových sterotypov, které jsou často záminkou k nejzávažnější diskriminaci a násilí na základě pohlaví, sexuální orientace nebo pohlavní identity". Takže Genderová teorie neexistuje pouze pokud ji vaši priotivníci kritizují, ale pokud ji spojenci obhajují, tak ano? Poukazuje server na paradox.

LGBT organizace rovněž zareagovali označením činu CitizenGo za "reakcionářské vliv" a vydali společné prohlášení, ve kterém se uvádí: "Tváří v tvář k tiché nenávisti, je třeba bránit projekt rovnoprávné, otevřené a emancipované společnosti, ve které je škola místem socializace a učení bojovat proti sexistickým, LGBT -fóbnym a rasistickým tlakem ". V komuniké se dále uvádí: "Musíme s co největším odhodláním požadovat odmítnutí jakéhokoli uspokojení nebo kompromisu ze strany našich institucí (ministerstva, rektorátov, akademických inspektorátů, školících středisek, manažerských a pedagogických týmů) v obhajobě sexistického a LGBT -fóbneho řízení.

Organizace CitiezenGo uvedla, že se v reakci na svůj čin, se stala objektem výhrůžek a hrozeb podpálení daného autobusu.

Katarína Hnazlíková

 

 Zdroj:

13. okt. 2017 ... Autobus s jasným posolstvom “chlapec je chlapec, dievča je dievča” ... Aspoň tak to vyznieva z búrlivých reakcií na autobus kresťanskej ...