Syrská armáda legitimně zvoleného prezidenta Assada se vypořádává s poslední povstaleckou baštou a jako jobovku (na zavolanou) provede (proti civilistům) chemický útok. To nevymyslíš. A jestřábi kvíkají blahem! Bombardování bude!
 

Zdá se, že prezident Assad má podobný styl "černého humoru" jako Vladimír Putin. Jeden zpacká vraždu dvojitého agenta (kterého předtím nechá odjet z Ruska) nejsmrtelnějším jedem na světě, přičemž zavraždí jen kočku a morčata (Skripal skřípe. Dali jsme vám zločince, máte trest. To si za vás máme vymýšlet i zločin?) a druhý navzdory očividnému postupu v boji s povstalci si hladí ego chemickými útoky na civilistech.

To jen tak nevymyslíš! Ale nezpochybnitelně je to všechno pravda, neb to řekly USA, Británie a Bílé přilby, které opravdu nešíří žádné fake news (čti prorouskou propagandu).

„Máme řadu vojenských možností – každý za své činy zaplatí,“ uvedl Trump. Americký prezident dodal, že USA si už udělaly „celkem jasno”, kdo byl zodpovědný za sobotní chemický útok v Dúmá: „Zjistíme, jestli to bylo Rusko, jestli to byla Sýrie, jestli to byl Írán, nebo jestli to byli všichni dohromady. Byl to hrozný útok, bylo to strašné. Studujeme situaci velmi podrobně. Uděláme nějaká zásadní rozhodnutí během příštích 24 až 48 hodin,” řekl Trump podle stanice NBC. „Je to o lidskosti, mluvíme o humanitě, nesmíme dopustit, aby se tohle dělo.” (zdroj: iDnes)

Argumenty a důkazy? K čemu. Shodl se na tom přeci vševěd Donald s nejvyšším francouzským kolouškem v přátelském telefonátu. Posvětí to ještě Britové a nic nebrání dalšímu humanitárnímu bombardování. Srbská řeznice, modla pravdolásky a další příznivci humanitárních bombiček už jistě nemohou dospat. Jen nevím, na koho tentokrát padne pešek, aby předložil "nezpochybnitelné" obrázky o držení chemických zbraní nebo zbraní hromadného ničení. Macron? Trump? Mayová?

Budu se opakovat, ale: Nerad bych nějak prudil, ale ty Saddámovy zbraně hromadného ničení ještě v rámci mírotvorby hledáte, nebo jste tu ropu už našli?

 

Některé mé starší blogy k podobnému tématu:

HDP = Hluboký Dětský Příběh = propaganda 2016 (nejen Allepo)

Okupanti z USA opět bombardují Sýrii aneb stáhněte hranice od našich vojáků!

USA: Asad chystá "další" chemický útok! Důkazy? Víme, kdy a kde ho provedeme

Syrské Aleppo: nemocnice, kam se podíváš - raketám navzdory

V Mosulu vybombardovali 10 tisíc civilistů. Kde jsou fotky dětí a nemocnic, milí zlatí?

 

Zveřejněno se souhlasem autora

Tomáš Vyoral

tomasvyoral.blog.idnes.cz