Vytisknout

„Je naprostá blbost a nesmysl, že by někdo v Rusku udělal takovou věc před prezidentskými volbami a před mistrovstvím světa,“ zareagoval znovuzvolený ruský prezident Vladimir Putin na už poněkolikáté položenou otázku, zda Rusko stojí za chemickým útokem na bývalého agenta Sergeje Skripala a jeho dceru, ke kterému došlo v Británii.

 

Dodejme, že demence se v Británii dostala pravděpodobně do stádia epidemie!

 

A úžasný šampionát v Rusku s nadšením fanoušků fotbalu, který přiváděl v zuřivost propagandu Evropských hodnot v západních zemích, musel zákonitě vyvolat "NOVIČOK - Skripal číslo 2"!

 

Jsou v Británii tupci nepoučitelní, nebo tam manévruje nenávistná skupina tajných služeb z Ukrajiny?

 

Připomeňme si

Odpor k Rusku sílí. Bojkotujme fotbalový šampionát, zní z Anglie i Německa

FARE (Football Against Racism in Europe) Network

„Je prakticky jisté, že na světovém šampionátu dojde k projevům rasismu ať už na stadionech, nebo v jejich okolí. Otázkou pouze je, kolik takových incidentů bude a jak budou vážné,“ říká ředitel agentury FARE Piara Powar. „Vzhledem k tomu, jak se šampionát blíží, je jasné, že se rasismus do té doby nepodaří vymýtit. „Čekám, jak FIFA na projevy rasismu na šampionátu zareaguje, jestli přijdou, a myslím si, že přijdou,“ říká francouzský mistr světa z roku 2004 Lilian Thuram, který je ambasadorem UNICEF proti rasismu.

Britský pár byl hospitalizován už v sobotu, kdy museli záchranáři dvakrát vyjet do jejich domu ve městě Amesbury, které leží nedaleko Salisbury. Právě v Salisbury byli 4. března nalezeni otrávení bývalý dvojí agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija. Lékaři promluvili o záchraně Skripalových. ‚Nevěřili jsme, že to přežijí,‘ svěřili se BBC. Dvojice zůstává v kritickém stavu. 

Podle webu americké televize CNN jde o dva čtyřicátníky - Charlese Rowleyho a Dawn Sturgessovou. Oba měli být podle původních informací občasní uživatelé drog, proto se hledá viník novičoku v Rusku...

Nic zatím nenaznačuje tomu, že by měli mít muž a žena jakékoliv vazby na Rusko či tajné služby.

Proto policie pracuje s možností, že útok souvisí s případem Skripalových.

Vysvětlení dodalo ČTK

 

Americký brouk z 28. června 1950 se podařilo oprášit: nese název - NOVIČOK...

 

Předešlé

V blázinci na Ukrajině je průvan a český parlament nezavřel dveře: dvakrát mrtvý Putin třikrát zastřelil novičokem Ukrajince, který je Rusem